Medicul Adrian Marinescu a spus exact cand revenim la normalitate

Medicul Adrian Marinescu a acut anuntul asteptat de toata lumea, cand ar putea lua sfarsit pandemia de COVID? Potrivit medicului, mai este putin pana cand Romania se va intoarce la normalitate.

Adrian Marinescu, medic infectionist la Spitalul Matei Bals a oferit lamuriri despre eficienta vaccinului anti COVID si despre cand vom scapa de pandemie.

Medicul Adrian Marinescu a spus la Pro Tv despre modul in care se va desfasura cea de a doua etapa a campaniei de vaccinare si dupa cat timp se poate spune ca o persoana este imuna in fata noului coronavirus. Totodata, acesta a mentionat ca se simte bine dupa vaccinare si nu a avut niciun fel de reactie dupa injectare.

”E pana la urma un gest de normalitate, pentru mine ce a insemnat vaccinarea se incheie astazi si ma astept cam intr-o saptamana sa am efectul maxim al vaccinarii. Ma simt foarte bine, nu am avut nici macar acele reactii care tin de locul de injectare, nici la primul vaccin si nici la al doilea, este adevarat ca am avut onoarea sa ma vaccineze domnul profesor Streinu, care are o mana de aur”, a declarat Adrian Marinescu.

Publicitate

Multi romani se vaccineaza impotriva COVID

Medicul spune ca tot mai multe persoane se vaccineaza impotriva noului coronavirus. In ceea ce priveste imunizarea acestora, acest lucru va dura aproximativ zece zile.

”Cu siguranta ca se vor schimba definitiile de caz, intr-un interval destul de scurt, doar ca avem nevoie ca aceasta vaccinare sa fie totusi extinsa. Numarul celor care se vaccineaza este mare in fiecare zi. Imunizarea incepe la aproximativ 10 zile de la prima imunizare, dar efectul maxim il vom avea la o saptamana dupa a doua administrare”, a mai sus medicul.

Cand se intoarce Romania la normalitate?

”Este vorba de o normalitate, vrem sa ne intoarcem la normalitate, se poate sa facem acest lucru, sper ca in urmatoarele luni lucrurile sa decurga cat se poate de bine si noi toti sa ajungem la viata normala, probabil dupa vara”, a declarat medicul Adrian Marinescu.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.