Locuitorii capitalei care pleaca in vacanta pot face teste COVID-19 gratuit

Dupa ce consilierii au aprobat, miercuri, proiectul „Testam pentru Bucuresti”, bucurestenii care pleaca in vacanta vor putea face teste COVID-19 gratuit.

Bucurestenii care calatoresc in scop turistic, dar si cei care raman acasa se pot inscrie in proiectul Primariei Capitalei prin care vor fi testati gratuit pentru depistarea infectarii cu virusul SARS-CoV-2.

Testarea se va realiza folosind aparate RT-PCR.

Dupa aprobarea proiectului, incepand de joi, 16 iulie 2020, bucurestenii interesati se pot inscrie pentru a fi testati gratuit de catre Primaria Capitalei, prin ASSMB, la adresa de email: [email protected].

Publicitate

„Doresc sa subliniez faptul ca avem 43 de puncte de testare, cu o capacitate de 1.500 de teste pe zi! Nu vom aglomera punctele de testare, pentru ca Primaria Capitalei, prin ASSMB, a achizitionat, din timp, 5 noi aparate de testare RT–PCR”, a declarat Gabriela Firea.

Primaria Capitalei are deja in derulare mai multe programe de testare a bucurestenilor asimptomatici. Acum numarul beneficiarilor proiectului „Testam pentru Bucuresti!” va fi astfel suplimentat cu 9.000.

Citeste si articolul :   Conducerea Spitalului Elias, declaratie oficiala dupa ce au ascuns cazurile de infectare cu noul virus

Noul regulament de inscriere va fi finalizat si facut public in termen de doua zile de la aprobarea in CGMB a modificarii proiectului „Testam pentru Bucuresti”.

“Un test RT-PCR cu rezultat pozitiv arata ca persoana are o infectie activa, pe care ar putea sa o raspandeasca. Odata ce o persoana se recupereaza dupa infectie, rezultatele RT-PCR devin negative.

Puncte tari ale testului:

Diagnosticheaza prezenta infectiei (daca ai infectia activa, acum)
Evidentiaza virusul, chiar daca se gaseste in concentratii scazute
Evidentiaza virusul chiar si la persoane fara simptome, daca sunt infectate
Au validitate buna: indica in mod corect cine are boala activa si cine nu
Sunt precise: sunt sanse foarte mari ca cei care au rezultat pozitiv sa aiba intr-adevar infectia, iar cei cu rezultat negativ sa nu fie intr-adevar infectati la momentul respectiv”, scrie reginamaria.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.