Alerta meteo imediata. Romania lovita de furtuni si vijelii

Romania lovita de furtuni si vijelii. Meteorologii  ANM au emis, miercuri, o avertizare de Cod galben de furtuni. Acesta este valabil pentru zonele din 19 judete.

Astfel, in intervalul orar 12:00 – 23:00, la munte, in jumatatea de nord a Olteniei si a Munteniei, precum si in sud-vestul Transilvaniei si al Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20 – 25 l/mp si, izolat, 40 – 50 l/mp.

Codul galben va afecta total sau partial zone din judetele: Alba, Arges, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj, Covasna, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinti, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Valcea si Vrancea.

Publicitate

Publicitate

Meteorologii avertizeaza asupra faptului ca manifestari de instabilitate atmosferica se vor semnala pe arii restranse si in restul tarii.

In ceea ce priveste prognoza meteo pentru Municipiul Bucuresti, ANM, anunta pentru ziua de miercuri ca vremea va fi calduroasa, dar cerul va avea innorari trecatoare si, mai ales spre seara si la inceputul noptii, probabilitatea pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului va fi ridicata.

Citeste si articolul :   Anunt de ultim moment. Noi restrictii pregatite de Guvern

La nivelul Bucurestiului, temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 33 de grade Celsius.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.