Ministrul Educatiei, anunt de ultim moment despre redeschiderea scolilor.

Ministrul Educatiei, anunt de ultim moment despre redeschiderea scolilor. Scolile isi deschid din nou portile pentru elevii din invatamantul special incepand din data de 5 mai. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat care sunt scenariile in baza carora acestia se vor intoarce fizic la ore.

Cei 27.750 de elevi din invatamantul special se vor intoarce la cursuri incepand din data de 5 mai. Este vorba despre elevii care au nevoie de stimulare psihomotrica, polisenzoriala, de servicii de logopedie, de kinetoterapie, de lucruri care nu pot fi asigurate nici online si nici acasa.

Ministrul Educatiei a precizat ca s-a reusit reducerea scenariilor la doua, respectiv „pragul de 1 la mie rata de infectare face diferenta intre scenariul verde – in care toti elevii vin la scoala, de la gradinita pana la invatamant liceal, cu prezenta fizica, 1731 de localitati.

Iar in scenariul 2 – rata de infectare de peste 1 la mie, situatie in care se gasesc 1450 de localitati. In acest scenariu vor veni la scoala cu prezenta fizica, miercuri, 5 mai, copiii din gradinite, elevii din clasele 1-4, plus clasa pregatitoare”.

Elevii de clasa a VIII-a se intorc la scoala pe 10 mai si vor face cursuri cu prezenta fizica pana pe 11 iunie. Elevii din clasa a XII-a revin la scoala de pe 10 mai pana pe 4 iunie.

„Acestia vor reveni in data de 5 mai. Practic, raman elevii de clasa a V-a, a VI-a si a VII-a, a IX-a, a X-a si a XI-a din localitatile care au o rata de infectare de peste 1 la mie, doar ei raman online”, a declarat ministrul Cimpeanu, potrivit Antena3.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.