Schimbare in campania de vaccinare. Anuntul MApN

Incepand cu data de 4 mai, Ministerul Apararii Nationale a anuntat maratonul de vaccinare, care inseamna ca se vor face imunizari non-stop in perioada 4-11 mai.

Conform MApN, campania se desfasoara in centrele de vaccinare organizate de catre Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central din Bucuresti si in unitatile sanitare militare din tara care sunt si centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin.

Lista oraselor care participa la maraton

In urma anuntului, in centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi si Timisoara, incepand de marti, ora 8.00, populatia generala care doreste sa se vaccineze se va prezenta, la orice ora, fara o programare prealabila. Acestea vor functiona 24 de ore din 24, in perioada 4-11 mai.

Publicitate

Totodata, persoanele vaccinate vor fi inregistrate in RENV si vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

„In perioada urmatoare, in functie de disponibilitatea dozelor de vaccin si de solicitarile pe plan local, si celelalte patru spitale militare din reteaua medicala a MApN vor putea creste ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fara programare prealabila”, se arata in comunicatul MApN.

Citeste si articolul :   Actualizare zilnica 30 ianuarie 2021. Evidenta persoanelor vaccinate impotriva COVID-19

Ministerul precizeaza ca asigura, in prezent, locuri pentru vaccinarea populatiei generale in 56 de centre de vaccinare proprii, organizate in cadrul spitalelor militare si in unitati militare din Capitala si din tara, deservite de aproape 1.000 de angajati ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenti medicali si 200 de registratori.

Suplimentar, MApN a operationalizat 20 de centre mobile de vaccinare, care actioneaza gradual, incepand de miercuri, 21 aprilie, in sprijinul autoritatilor locale, in localitati izolate sau greu accesibile.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.