Incep lucrarile pentru realizarea metroului si a trenului metropolitan din Cluj-Napoca

Cluj-Napoca va fi al doilea oras din Romania, dupa Bucuresti, care va avea metrou. Primaria Cluj  a anuntat inceperea lucrarilor de foraje geotehnice pentru realizarea trenului metropolitan si a metroului in oras si in comunele limitrofe.

“Primaria Cluj-Napoca, in calitate de autoritate contractanta, anunta demararea lucrarilor tehnice pentru realizarea forajelor geotehnice in cadrul proiectului “Tren Metropolitan Gilau – Floresti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bontida” – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou si Tren Metropolitan, inclusiv legatura dintre acestea si a studiilor conexe viitoarelor obiective de investitii”. Conform procedurilor specifice, echipele tehnice se vor deplasa in zonele studiate pentru a efectua lucrarile necesare acestei faze. Solicitam cetatenilor ce detin cu orice titlu imobile situate de-a lungul coridorului si in cadrul zonelor studiate sa permita accesul echipelor tehnice si utilajelor acestora pentru efectuarea in bune conditii a realizarii forajelor geotehnice necesare elaborarii proiectului – in conformitate cu prevederile Legii 255/2010″, scrie intr-un comunicat trimis de municipalitatea clujeana.

“Obiectivele principale ale proiectului sunt urmatoarele: 1. Imbunatatirea atractivitatii sistemului de transport public durabil metropolitan in vederea accesarii rapide a oportunitatilor socio-economice din zona de studiu aflata pe axa est-vest a municipiului. 2. Sprijinirea aspiratiilor de crestere economica si a cresterii ocuparii fortei de munca prin asigurarea unei capacitati de transport imbunatatite pentru deservirea axei est-vest a zonei metropolitane. 3. Reducerea impactului activitatilor de transport (poluarea aerului si zgomotul) asupra mediului in cadrul zonei de studiu prin asigurarea unei axe de transport durabil, care sa contribuie la re-distributia modala de la transportul cu autoturismul personal”, se mai arata in comunicat.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.