Record de infectari in Italia

Italia inregistreaza marti un nou record de infectari cu Sars Cov-2. Sunt 21.994 cazuri noi si 221 decese. Sindicatul medicilor din spitale atrage atentia ca e nevoie de alti 4.000 de medici si 7.000 de infirmieri.

In ultimele 24 de ore s-au inregistrat in Italia 21.994 cazuri noi de infectii, din 174.398 de teste, conform ANSA.

Au decedat 221 persoane, fata de 141 luni, potrivit datelor Ministerului Sanatatii. Numarul persoanelor decedate nu a fost atat de mare incepand din 5 mai, cand au murit 236 de pacienti.

La terapie intensiva au mai ajuns 127 de pacienti in ultimele 24 de ore, numarul lor total fiind de 1.411 persoane.

In sectiile obisnuite sunt acum 13.955 de pacienti, in crestere cu 958 fata de luni.

Nu exista suficienti specialisti pentru terapia intensiva: lipsesc 4.000 de medici si 7.000 de infirmieri, au spus reprezentantii principalului sindicat italian al medicilor din spitale Anaao Assomed.

„Tendinta este crescatoare, mai accentuata in ultimele 2-3 saptamani. Avem in continuare un numar relativ limitat de decese, la fel si implicarea terapiei intensive este inca sub nivelul de alerta. Cu toate acestea, datele indica necesitatea implementarii unor masuri adecvate”, a declarat directorul general din Ministerul Sanatatii, Gianni Rezza, citat de cotidianul La Repubblica.

Citeste si articolul :   39 de noi cazuri de Covid si doua decese, inregistrate in ultimele 24 de ore

Incidenta creste foarte repede, iar virusul este practic prezent in toate regiunile. „Chiar si regiunile mici au rate de incidenta foarte mari”, a adaugat presedintele Institutului Superior de Sanatate, Silvio Brusaferro.

Dupa scaderea de cazuri inregistrate in timpul verii, infectiile s-au accelerat in ultimele cateva saptamani. In prezent, cazurile de COVID-19 sunt mult mai raspandite in intreaga tara decat in ​​timpul primului val al Italiei

 

Autor