Conf. dr. Emilian Popovici, anunt despre varful valului patru in Romania

Emilian Popovici, conf. dr. Societatea Romana de Epidemiologie a explicat ce se intampla atunci cand o persoana este infectata cu COVID.

”O persoana confirmata infectata va infecta la randul ei alte opt persoane din colectivitate, intr-o medie de 7-9 persoane. E foarte important ca oamenii sa se vaccineze. Doza a treia readuce protectia fata de infectie aproape la nivelul la care aceasta a fost fata de varianta alfa. Acest val al pandemiei se va autolimita prin numarul mare de infectii, pe care le va genera intr-un timp foarte scurt. Probabil in patru luni se va autolimita, dar nu vor fi zile usoare. Problema va fi maxima in varf de val, care nu va fi o zi, ci va fi un platou si toate aceste evolutii si pana la descrestere, va fi un platou cu numar de infectii egal. Eu apreciez ca se va ajunge la varf de val la jumatatea lunii octombrie.”

De asemenea, la mijlocul lunii octombrie, incepe sa apara si virusul gripal. Vaccinul impotriva SARS-CoV-2 si cel antigripal pot fi facute in aceesi zi, potrivit specialistilor. Aceasta schema nu are contra-indicatii.

Citeste si articolul :   Profetia unui celebru medic din Romania: "In urmatoarele 3-5 saptamani..."

In sezonul rece, pe langa medicamente ne va fi de ajutor si hidratarea. Prin febra, organismul pierde apa. De asemenea, prin tuse se pierde apa, dar si prin secretii.

Publicitate

Cand apa din organism scade, inima incepe sa bata extrem de repede. Iar pierdem apa. Tahicardia, adica bataile prea rapide ale inimii, cer control medical imediat.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.