Dacian Ciolos, desemnat de Klaus Iohannis candidat pentru functia de premier

Presedintele Klaus Iohannis a facut prima declaratie, dupa consultarile cu partidele si formatiunile politice pentru formarea unui nou guvern.

Fiecare formatiune politica are o pozitie si o strategie diferita. Potrivit realitatea.net, Klaus Iohannis le-a spus celor de la USR ca nu se mai implica si ca lasa partidele sa vina cu propuneri.

La consultari, PNL nu a propus un premier, deoarece nu are majoritate. Liberalii il sustin insa in continuare pentru aceasta functie pe Florin Citu.

USR sustine refacerea coalitiei, cu conditia ca premier sa nu mai fie Florin Citu, iar PSD si AUR cer alegeri anticipate.

”In toate discutiile, am reiterat importanta unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guverneaza. Este important sa se gestioneze bine situatia pandemica, cresterea presturilor la energie si sa se ia masuri pentru ca celelalte preturi sa nu creasca la un nivel insuportabil pentru populatie, sa beneficiem de sumele mari din PNRR.

Am reiterat importata pregatirilor pentru perioada de iarna, acestea sunt chestiunile importante pentru romani, nu certurile politice.

Citeste si articolul :   Moldova a instituit stare de urgenta in sanatatea publica. Certificatul de vaccinare devine obligatoriu aproape peste tot.

Formatiunile politice au venit cu diferite abordari. Din toate, eu am retinut una.

Am decis sa desemnez pentru functia de candidat la functia de prim-ministru pe Dacian Ciolos”, a anuntat seful statului.

Autor