Dacian Ciolos, prima declaratie dupa ce a fost desemnat Premier

Presedintele Klaus Iohannis a semnat in aceasta seara decretul „privind desemnarea domnului Dacian Ciolos in calitate de candidat la functia de Prim-ministru, pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului si listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata”, anunta Administratia Prezidentiala.

Declaratiile lui Dacian Ciolos:

“Multumesc, domnule Presedinte, pentru increderea pe care mi-o acordati si doresc sa-i asigur pe toti cei care ne privesc acum ca voi face tot ce-mi sta in putinta pentru a ma ridica la inaltimea increderii care mi-a fost acordata. Sunt constient de faptul ca trecem printr-o perioada, cred eu, cheie pentru societatea romaneasca, o perioada in care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesita o prezenta publica a Guvernului, in asa fel incat sa asigure puntea de legatura intre diferite institutii ale statului, si as spune mai precis: intre politic si intre societate.

Si sunt constient de faptul ca acest lucru se asteapta de la viitorul Guvern, sa fie in masura sa aiba urechea aplecata la cei care au idei nu doar pentru a ridica problemele cu care ne confruntam, dar si pentru a identifica solutiile pentru a merge mai departe, si in acelasi timp sa aiba acest Guvern intelepciunea si maturitatea sa poata sa lucreze cu Parlamentul, cu cei care sunt in masura sa ia deciziile care sa ne permita sa progresam. Cred ca acest mod de lucru ne va dovedi maturitate si ne va permite sa schimbam ceea ce este de schimbat in societate.

Publicitate

Sunt constient, totodata, ca un an de zile este o perioada lunga, dar in acelasi timp scurta. Este o perioada lunga in sensul ca n-o sa ne putem limita doar la anumite actiuni si la anumite decizii strict administrative; pe de alta parte, este o perioada prea scurta pentru a declansa si pentru a finaliza reformele pe care foarte multi din societate le asteapta.

Am intentia, insa, sa deschid Guvernul si administratia guvernamentala spre societate, sa ascultam si sa pregatim decizii impreuna si, totodata, in masura in care Parlamentul va decide sa dea mandat acestui Guvern, voi lucra indeaproape cu Parlamentul, cu grupurile politice din Parlament, chiar daca vorbim de un Guvern de tehnocrati, pentru a progresa impreuna pe proiectele pe care o sa le propunem.

In perioada urmatoare o sa va rog sa ma intelegeti, imi voi concentra atentia si energia pentru a-mi forma echipa cu care vreau sa merg in fata Parlamentului, si imediat ce aceasta echipa va fi formata si vom avea, sper eu, sustinerea majoritara in Parlament, o sa putem discuta mai in detaliu legat de proiectele pe care le avem. Oricum, pentru mine lucrul in echipa e esential, si de aceea, inainte de a comunica prea mult legat de intentiile pe care le am in aceasta calitate in care am fost desemnat, vreau sa-mi concentrez energia spre a-mi structura echipa, atat din punct de vedere al persoanelor si al celor pe care o sa-i invit sa faca parte din Guvern, cat si al conceptului de program de guvernare. Va multumesc si sper sa putem lucra impreuna, in perioada urmatoare”

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.