Dupa Euthyrox, un nou medicament lipseste din farmacii.

Dupa ce toata lumea s-a plans de disparitia Euthyroxului din farmacii, iata ca un alt tratament folosit de femeile cu cancer mamar, nu mai este disponibil in lanturile farmaceutice.

Acest medicament nu are inlocuitor, iar asta face situatia tot mai complicata.

Asociatiile de pacienti spun ca acest medicament, care le ajuta pe pacientele bolnave de cancer mamar sa tina sub control boala, lipseste din farmacii de mai bine de doua luni.

Pana acum, cei autorizati nu au oferit un raspuns oficial in privinta lipsei acestui tratament.

Publicitate

In lipsa medicamentului, femeile diagnosticate cu aceasta forma de cancer si care si-au tratat boala risca recidiva.

Sunt peste 300.000 de femei cu cancer mamar care urmeaza tratament cu acest medicament, a spus Cezar Irimia, presedintele Aliantei Pacientilor Cronici din Romania, la Digi24.

Acest tratament vital nu poate fi inlocuit cu altul, astfel ca cei interesati incearca sa il gaseasca in Bulgaria, Serbia, Ungaria, Moldova si Ucraina, a declarat Irimia.

Citeste si articolul :   Premierul Ludovic Orban considera foarte interesanta ideea de a face companii pentru tineri sub 18 ani cu spirit antreprenorial

Potrivit acestuia, vinovat pentru o astfel de situatie este Ministerul Sanatatii.

Peste 600 de medicamente nu se vor mai gasi in farmacii

In plus, Agentia Nationala a Medicamentului a actualizat lista medicamentelor care nu se vor mai gasi in farmacii, la initiativa producatorilor. Numarul acestora a trecut de 600, unele dintre ele fiind retrase chiar din anul 2018.

Printre medicamentele care nu se mai gasesc in farmacii se afla si tratamente oncologice, analgezice, dar si suplimente alimentare. Taxa clawback si pretul mic pe care tara noastra il deconteaza sunt motivele pentru care producatorii de medicamente aleg sa nu le mai trimita la noi in tara.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.