Israelul va impune restrictii severe pentru cei care nu vor sa se vaccineze

Ministerul Sanatatii din Israel intentioneaza sa reduca numarul celor care refuza sa se vaccineze impotriva coronavirusului si va impune sanctiuni severe societatilor care accepta angajati nevaccinati si persoanelor care falsifica documentul prin care se atesta ca au fost vaccinati, scrie noutati.info.

Potrivit unui raport de stiri de la Channel 12, ministrul Sanatatii , Yuli Edelstein, incurajeaza vaccinarea pe scara larga oferind avantaje celor care se vaccineaza si, de asemenea, limiteaza optiunile celor care nu o fac.

„Cine nu se vaccineaza va iesi doar la supermarketuri sau farmacii, in timp ce cei vaccinati vor merge pe stadioane si sali de sport”, a spus Edelstein.

Avertismentele apar in momentul in care infectiile cu noul coronavirus au ajuns joi la cea mai scazuta rata de la sfarsitul lunii decembrie si numarul pacientilor grav bolnavi din spitalele israeliene a scazut la sub 1.000 pentru prima data de la inceputul lunii ianuarie.

Publicitate

Edelstein a declarat ca are in vedere sa propuna o legislatie care sa permita angajatorilor sa impiedice lucratorii care nu sunt vaccinati impotriva coronavirusului sa intre la munca si a avertizat ca regula se va aplica si celor din sistemul de invatamant.

El a spus ca lucratorii din educatie care refuza vaccinul ar trebui sa plateasca pentru un test la fiecare 48 de ore daca vor sa continue sa predea, scrie Times of Israel.

Primul ministru Benjamin Netanyahu: „Cine nu vaccineaza ne pune in pericol pe toti, deoarece poate provoca prabusirea sistemului de sanatate”.

Citeste mai multe pe noutati.info.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.