Parlamentul Frantei aproba planul Guvernului de relaxare a restrictiilor antiepidemice

Adunarea Nationala, Camera inferioara a Parlamentului Frantei, a aprobat marti seara planul Guvernului Edouard Philippe de relaxare a restrictiilor antiepidemice incepand din 11 mai, informeaza cotidianul Le Figaro.

Planul a fost aprobat cu sustinerea a 368 de deputati din totalul de 571. Impotriva planului s-au pronuntat 100 de deputati, iar 103 s-au abtinut de la vot. Votul parlamentar are doar rol consultativ.

Premierul Frantei, Edouard Philippe, a anuntat, marti dupa-amiaza, un plan de relaxare a masurilor antiepidemice incepand din 11 mai. Conform planului, gradinitele si scolile elementare se vor redeschide in Franta pe 11 mai, pe baza de voluntariat. Pe 18 mai vor putea fi deschise si scolile generale in regiunile in care gradul de contagiere este redus. Scolile profesionale si liceele ar urma sa reia cursurile la inceputul lunii iunie. In clase vor putea fi cel mult 15 elevi, iar, alternativ, va fi mentinut invatamantul online. Activitatile de lucru de la distanta trebuie mentinute “oriunde este posibil acest lucru”, a spus premierul Frantei.

Toate unitatile comerciale, cu exceptia restaurantelor si cafenelelor, se vor redeschide pe 11 mai. Cafenelele, barurile si restaurantele s-ar putea redeschide dupa 2 iunie. Bibliotecile si muzeele se vor redeschide pe 11 mai.

“Ridicarea restrictiilor inseamna si revenirea la viata noastra sociala. (…) Va fi din nou posibil sa circulam liber, fara declaratii de atestare, cu exceptia deplasarilor la distante de peste 100 de kilometri de domiciliu, care vor fi posibile doar pentru motive imperioase, familiale ori profesionale”, a precizat Edouard Philippe.

Citeste si articolul :   Fulgy, scandal urias in fata casei: "Chem smecherii"

In Franta s-au inregistrat pana in prezent 166.036 de cazuri de coronavirus si 23.327 de decese, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA)

Autor