Un asteroid periculos, trece pe langa Terra pe 29 aprilie

Asteroidul potential periculos se va apropia de Pamant pe 29 aprilie, dar riscul de coliziune este exclus. Ca un detaliu unic, in imaginile obtinute de astronomi, asteroidul pare sa poarte o masca.

Un asteroid cu dimensiuni estimate la 2 kilometri va trece pe langa Terra pe 29 aprilie, la ora 9.56 GMT (12.56, ora Romaniei), riscul de coliziune cu planeta noastra fiind exclus, potrivit Centrului pentru studierea obiectelor din apropierea Pamantului (CNEOS) din cadrul NASA.

Asteroidul 52768 (1998 OR2), descoperit de NASA in 1998, va trece la o distanta de circa 6,2 milioane de kilometri de Terra, cu o viteza de aproximativ 31.300 de kilometri pe ora.

Daca s-ar ciocni de Terra, asteroidul ar provoca „efecte la nivel global”, spuneau reprezentantii NASA dupa ce au descoperit obiectul cosmic.

In mod cu totul inedit, in imaginile surprinse de specialistii de la Observatorul astronomic Arecibo din Puerto Rico, asteroidul pare ca poarta o masca de protectie a fetei, potrivit CNN.

Citeste si articolul :   Daniela, iubita lui Culita Sterp, mesaj dur pe retelele de socializare: "Cel mai usor este sa te grabesti sa judeci, dar daca te pui in locul unui om"

Asteroidul a fost inclus de NASA in categoria „potential periculos”, ca orice alt obiect spatial care se apropie de Terra la mai putin de 7.480.000 de kilometri.

Potrivit informatiilor de care dispun specialistii pana in prezent, cel mai mare asteroid care a trecut pe langa Terra este 3122 Florence (1981 ET3). Obiectul cu dimensiuni de aproximativ 4-9 kilometri a trecut pe langa planeta noastra pe 1 septembrie 2017 si mai este asteptat sa ne „viziteze” pe 2 septembrie 2057.

Autor