Directorul medical si directorul de ingrijiri de la Spitalul Judetean Suceava si-au dat demisiile

Directorul medical Mircea Macovei si directorul de ingrijiri Doina Chirap si-au dat demisiile din functiile detinute la Spitalul Judetean de Urgenta din Suceava, a anuntat vineri Ionel Oprea, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Mircea Macovei, director medical al Spitalului Judetean din Suceava, si Doina Chirap, director de ingrijiri al unitatii medicale, au demisionat vineri dimineata din functiile de conducere.

„Stabilisem cu dansul (Mircea Macovei-n.r.) de mult treaba asta. Si cu dansul si cu doamna directoare de ingrirjiri (Doina Chirap-n.r.). E vorba de o chestie elementara de bun simt. Cand trebuie sa conduci o institutie care nu te vrea, trebuie sa te retragi. Au cerut incetarea contractului de administrare, ca membri ai Comitetului Director, pentru ca demisia nu e permisa acum. Se intorc pe functiile de unde au venit si o sa munceasca acolo, conform pregatirii. Stabilisem cu dansii de mult treaba asta. Sunt specialisti foarte buni, muncesc acolo, dar nu mai conduc. Nu asta ne deranja pe noi, ca au condus cum nu trebuie?”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ionel Oprea, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, in sedinta de Guvern ca nu va accepta ca Mircea Macovei sa revina la Spitalul din Suceava ca director medical, dupa ce acesta a fost acuzat ca a chemat medicii in masa la spital, indiferent daca erau sau nu infectati.

Publicitate

„Va transmit foarte clar. Nu pot sa accept sa revina in pozitia de director medical la Suceava, doctorul Macovei. Aveti in baza decretului privind instituirea starii de urgenta, aveti competenta de a lua decizii in privinta managementului oricarui spital. Ca atare v-o spun limpede. Nu se poate intoarce domnul Macovei in pozitia respectiva de manager al spitalului”, a spus Orban.

Directorul medical al Spitalului Judetean din Suceava, Mircea Macovei, s-a intors joi la serviciu, dupa ce a fost retestat pentru coronavirus, iar testul a fost negativ.

Doctorul Mircea Macovei este acuzat ca a chemat medicii in masa la spital, indiferent daca erau ori nu infectati. Astfel, au fost contaminati medici si pacienti, situatia facand acum obiectul unui dosar penal.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.