Premierul Orban despre masurile de relaxare: Parcurile ar putea fi deschise mai devreme. Ce se intampla cu restaurantele

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, dupa ce a participat la o intalnire a Grupului de Suport Tehnico-Stiintific din Romania privind gestionarea bolilor extrem de infectioase, ca a discutat in principal despre principalele masuri de relaxare.

Ludovic Orban a spus ca toate restrictiile impuse au fost luate in considerare, deoarece acestea trebuie ridicate treptat, iar riscul si impactul trebuie evaluate dupa doua saptamani pentru fiecare relaxare.

”A fost o discutie dedicata in principal unei analize a masurilor de relaxare viitoare pentru ca este clar ca trebuie sa facem o inventariere a tuturor masurilor restrictive luate odata cu debutul pandemiei si sa facem o analiza a acestor masuri si sa stabilim criterii obiective cu privire la cadenta masurilor de relaxare.”, a sspecificat Premierul Romaniei.

Primul Ministru a explicat ca a fost discutata metoda care trebuie sa fie adoptata atunci cand restrictiile vor fi relaxate.

Publicitate

”Va cuprinde evaluarea din punct de vedere epidemiologic si masuri aferente masurii de relaxare. S-au discutat multe idei – care mi se par bune – realizarea unui triaj cu termometre electronice., la compani, instttii si scoli. Pentru a putea pune in aplicare o astfel de masura este necesara dotarea comapniilor si institutiilor. Daca persoana are peste 37 de grade, sa nu i se permita accesul la munca si sa fie supusa unei evaluari, inclusiv testarea pentru covid”, a mai specificat Ludovic Orban.

Citeste si articolul :   Coronavirus Romania, vineri, 29 mai 2020. Anuntul oficial al autoritatilor. Lista pe judete

El a spus ca implementarea acestor masuri necesita pregatire.

”Trebuie sa facem o evaluarea a capacitatii de productie (…) Trebuie sa fie facuta o relaxare in etape, cu relaxarea acolo unde riscul este foarte mic. Apoi, dupa doua saptamani, trebuie sa existe o evaluarea a masurii de relaxare”, a mai specificat Orban.

De asemenea, Premierul mai spune ca, odata reluate cursurile, elevii si studentii vor trebui sa poarte masti, iar guvernul va fi obligat sa furnizeze aceste echipamente de protectie in institutiile de invatamant.

Chiar daca restrictiile vor fi relaxate, restaurantele si cafenelele vor ramane inchise.

„Riscul epidemiologic este mai mare in cazul restaurantelor, pentru ca nu poti purta masca si, astfel, riscul de transmitere al bolii este mai mare”, a mai spus premierul, potrivit News.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.