Ludovic Orban anunta ca se va renunta la restrictiile de circulatie din localitate, insa raman valabile cele pentru iesirea din localitate

Primul ministru al Romaniei, Ludovic Orban, a discutat despre masurile la care se va renunta dupa 15 mai. Desi toti romanii vor sa iese din case, se pare ca inca nu vom scapa de restrictii prea curand. Inca trebuie sa respectam restrictiile de circulatie.

”In privinta restaurantelor evaluarile privind riscul epidemiologic sunt rezervate, adica exista un risc epidemiologic destul de mare. Inca nu s-a luat o decizie cu privire la reluarea activitatii restaurantelor, teraselor, dar analizam.

Au fost foarte multe emotii cu privire la sarbatoarea Pastelui, suntem deja la 10 zile, se vede ca de Paste totul a fost in regula, nu exista o crestere a numarului de infectari. Si de 1 mai oamenii vor avea tendinta de a iesi, dar trebuie sa respecte regulile.

In prima faza vom ridica acele restrictii pentru care exista cel mai mic grad epidemiologic. Ridicarea se va face gradual. Daca dam drumul la restaurante, trebuie sa stabilim niste reguli si proprietarii de restaurante vor trebui sa se adapteze acestor reguli.

La fel si in cazul unor crese, gradinite. Stiu ca este o problema legata de copii, de exemplu in familiile monoparentale, chiar daca beneficiaza de legea 19, sunt foarte multe mame sau tati care risca sa isi piarda locul de munca si angajatorul le cere sa vina la serviciu. Si atunci trebuie gasita o solutie.
Dupa data de 15 mai am stabilit ca vom elimina restrictiile de circulatie in interiorul localitatii total, si vom pastra anumite restrictii pentru deplasarea in afara localitatii. Nu va fi interzis!”, declara prim-ministrul roman, Ludovic Orban.

Prin urmare, potrivit premierului, vom putea sa ne miscam liber, fara declaratie pe proprie raspundere in localitate, dar atunci cand vom pleca in alta localitate, va trebui sa respectam anumite reguli. Inainte de 15 mai, totul va deveni mai clar si vom stii cu siguranta care vor fi acestea.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.