Noi restrictii in Germania. Merkel anunta masuri dure

Masuri dure in Germania incepand de miercuri. Autoritatile germane au convenit astfel asupra unor noi masuri impotriva raspandirii coronavirusului. Exista reguli speciale de Craciun, scrie noutati.info.

Astfel, toate magazinele neesentiale, dar si scolile si cresele vor fi inchise in Germania incepand din data de 16 decembrie, pana pe 10 ianuarie, a anuntat cancelarul Angela Merkel.

Di cauza numarului “foarte mare de decese” cauzate de COVID-19 si o “crestere exponentiala a contaminarilor”, Merkel a mentionat ca autoritatile germane “sunt constranse sa actioneze si actioneaza acum”.

Intr-un document aprobat de statul federal si de cele 16 landuri, angajatorilor li se cere sa faciliteze pe cat posibil telemunca sau concediile pentru angajati pe perioada mentionata mai sus.

Publicitate

Publicitate

“Pandemia scapa de sub control”, a atentionat liderul Bavariei, Markus Soder, in tipul unei conferinte de presa cu Angela Merkel si cu ministrul de finante Olaf Scholz. Este “o catastrofa care ne afecteaza vietile mai mult ca orice alta criza in ultimii 50 de ani”, a declarat el.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania: 3.000 de cazuri noi si 116 decese, in ultimele 24 de ore

Anton Hofreiter (verzi) din opozitie sustine masurile unui blocaj dur . Alternativa ar fi fost o pierdere a controlului – „si in cele din urma: moarte”. Liderul grupului a continuat: „Bineinteles, aceste masuri sunt acum dure pentru multi.” Dar in timpul ramas, de exemplu pana cand va veni un vaccin, toata lumea ar trebui sa continue sa fie solidara”.

Astfel, populatia Germaniei va intra intr-un “lockdown partial”.

Reguli pentru Craciun si Revelion

Citeste mai multe pe Noutati.info.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.