Comunicarea, cea mai importanta solutie intr-o relatie

Cum sa gasesti calea din nou in relatia ta, deoarece la inceputul unei iubiri exista atat de multe de spus – iar dupa o anumita perioada de timp aceste cuvinte incep sa lipseasca din ce in ce mai mult. Conversatiile sunt cel mai bun adeziv pentru orice tip de relatie.

Cat si despre ce vorbesc cuplurile fericite? Un psihologul american a vrut sa afle, astfel, el a echipat 47 de subiecti de testare cu reportofoane si a inregistrat la fiecare 12,5 minute timp de patru zile daca si despre ce vorbeau cu partenerul lor.

Rezultatul: cu cat conversatiile sunt mai dese si subiectele sunt mai intense, cu atat se simteau mai aproape de celalalt si cu atat erau mai multumiti de relatie. Cand linistea si tacerea apar, comunicarea este cea mai buna cale spre o noua fericire.

O conversatie reala si asumata anseamna: privesc cealalta persoana in ochi. Nu las emoticoanele atasate sa-mi explice starea de spirit. Vad singur daca omologul meu este fericita sau trista. Rad (sau sufar) cu tine impreuna.

Repeta…

A fost deja clarificat totul prin SMS? Apoi repetati-va cu calm la masa de seara. Povesteste din nou despre evenimentele petrecute la serviciu. Descrieti starea proasta a sefului. Si da, vorbeste despre vreme! Discutiile mici cu partenerul tau te vor readuce in relatie.

Asculta …

Daca amandoi ati fost de acord cu punctul 1, sunteti cu mult inainte. Si poate imediat cu urmatoarea problema. Persoana iubita vorbeste in detaliu despre sef si despre problemele lui petrecute in ziua respectiva, dar gandurile tale ratacesc. Te gandesti deja la ce sa spui (sau sa faci) in loc sa te concentrezi asupra sotului tau si asupra momentului. Pentru o conversatie reusita, totusi, ascultarea atenta este la fel de importanta ca vorbirea.

Publicitate

Intreaba …

Cel mai bun mod de a reveni este sa intrebi. „Cand a fost asta?”, „Cum a fost asta?”, „Nu te-ai simtit groaznic?”, „Nu a trebuit sa razi ingrozitor?” Si esti in mijlocul unei conversatii cu adevarat interesante.

Citeste si articolul :   Avem o relatie toxica?

Fii sincer …

Esti invitat la petrecerea la gratar si iubita ta scoate camasa din dulap, din toate lucrurile, care este atat de neplacut si nepotrivita momentului, astfel fie te vei enerva toata seara, fie vei allege sa fii sincer, sa comunici si sa te distrezi.

Direct la subiect …

De fapt, nu sunt necesare explicatii detaliate aici. Acum este o chestiune de a decide ce vrei cu adevarat. Vrei sa-ti evacuezi furia pentru alegerea camasii sale? Sau…Vrei doar sa imbrace o camasa diferita? Apoi, pur si simplu spui: „Pune-l pe cel albastru. Asta iti pare atat de grozav”. Complimentat, problema rezolvata.

Argumenteaza …

Cand vine vorba de lucruri mai importante decat problemele de zi cu zi si de garderoba, este timpul sa treci la nivelul următor sis a risti o cearta. Nu tace cand a fost un rand de pareri in contradictoriu cu soacra ta. Chiar daca el spune intotdeauna: „Are dreptate”. Nu inghititi in liniste cand contul este pe punctul de a aluneca in rosu, deoarece este nevoie de o noua masina de tuns iarba. Chiar daca „cel scump este pur si simplu imbatabil, mult mai bine”.

Citeste si articolul :   Relatia dintre o femeie mai in varsta si un barbat mai tanar - de ce nu

Indiferent daca este vorba de un argument fara cuvinte sau prea multe cuvinte: daca o relatie continua peste ani, pot exista probleme dar cea mai buna solutie este intotdeauna comunicarea.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.