Marcel Vela, anunt de ultima ora. Se aplica de maine

Marcel Vela, ministru de Interne, spune ca autoritatilr romane lucreaza la mai multe scenarii cu privire la masurile de ralaxare care vor inta in vigoare de la data de 15 mai. Tot el a mai spus ca varianta finala depinde de modul cum vor fi respectate restrictiile in perioada 1 mai.

Ministrul Vela spune ca daca toate masurile vor fi respectate, atunci va fi implementat scenariul benefic. Daca oamenii isi vor face de cap, nu vom avea variante optimiste.

”Daca vom respecta toate conditiile, vom implementa un scenariu benefic. Daca de 1 mai, weekendul viitor, lumea se relaxeaza, daca pe 15 mai se vor inregistra cresteri de cazuri, nu vor fi scenarii care vor fi dicutate intr-o varianta optimista. (…) Lucram la mai multe variante, gandim masuri care se relaxeaza partial sau total. (..) Daca avem un comportament corect s-ar putea din 15 mai sa avem mai multe masuri relaxate. daca facem gratare, intindem chefurile, s-ar putea ca din 15 mai sa nu avem atatea masuri relaxate ”, a explicat Marcel Vela, pentru postul Digi 24.

Articolul continuă după reclame

Ministrul de Interne a precizat ca numarul de angajati ai MAI in zona operativa a fost suplimentat.

”Din datele noastre, nu exista o explozie de cazuri si un numar sa intre in zona de alarmare. Suntem pe o panta lina descrescatoare”, a mai spus Vela.

Politia Capitalei ii avertizeaza pe oameni sa faca gratar acasa, nu in aer liber, de 1 mai. Amenzile pentru nerespectarea ordonantelor sunt cuprinse intre 2000 si 20 000. de lei

“Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, precum si Jandarmeria Bucuresti, Politia Locala si militarii implicati in supravegherea modului in care se respecta prevederile legale in vigoare sunt pregatite sa intervina prompt acolo unde se constata incalcari ale legii.

In toata aceasta perioada, se actioneaza cu efective marite. Alaturi de structurile de ordine publica si politie rutiera, echipele de luptatori ai structurii de Actiuni Speciale si ai Jandarmeriei se vor afla in strada, pentru un raspuns prompt in ceea ce inseamna asigurarea ordinii si linistii publice”, se arata in comunicatul de presa.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.