Alegeri locale 2020! Gabriela Firea, prima declaratie dupa aflarea rezultatelor Exit-Poll

Alegeri locale 2020. Gabriela Firea, prima reactie dupa terminarea votului la ora 21:00 si primele Exit-Poll-uri

„La alegerile locale din trecut, pe la 4-5 dimineata erau numarate cam 80% din voturi, iar spre ora 9 rezultatul oficial poate fi anuntat. Asadar, rezultatele anuntate in aceasta seara nu pot fi cele oficiale. Bineinteles ca le luam ca atare, dar asta nu inseamna ca avem deja in aceasta seara invinsi si invingatori.

Publicitate

Le transmit colegilor mei sa fie atenti cum numara voturi, sa respecte votul cetatenilor, pentru ca asta inseamna sa respectam democratia.

Asadar declaratia in legatura cu rezultatul oficial o voi face maine.”, a spus Gabriela Firea.

Publicitate

Firea le-a multumit tuturor oamenilor care au participat la vot si au dat dovada de respect pentru Bucuresti.

„Cu putin timp in urma, s-au inchis urnele de vot. Incepe numaratoarea. Cel mai probabil, maine dimineata vom sti care este rezultatul real al alegerilor locale. Multumesc tuturor celor care au participat la vot. Este o dovada de respect pentru orasul nostru, comunitatea noastra”, a transmis Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Citeste si articolul :   Veste buna pentru locuitorii Capitalei. Se ridica unele restrictii

Primele sondaje Exit-poll

Potrivit sondajului exit-poll realizat de Sociopol, noul primar general al Capitalei este Nicusor Dan. El ar fi strans 45% dintre voturile bucurestenilor si se situeaza la mica distanta in fata Gabrielei Firea, care ar fi obtinut doar 44%. La mare distanta vine Traian Basescu, care ar fi fost votat de 7% dintre bucuresteni. Ceilalti candidati au obtinut 4% dintre voturi.

Un alt exit-poll, realizat de CURS-Avangarde, indica urmatoarele rezultate:

Nicusor Dan – 47,2%

Gabriela Firea – 39%

Traian Basescu – 8,6%

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.