Alegeri locale 2020. Marcel Ciolacu, prima declaratie dupa rezultatele Exit-Poll: “Am dublat…”

Alegeri locale 2020. Lidelul PSD, Marcel Ciolacu a avut prima reactie dupa inchiderea urnelor si aflarea primelor rezultate exit-poll.

Presedintele social democratilor a avut un discurs surprinzator, tinabd cont de rezultatele prezentate de exit-polluri:

“Am dublat votul politic pe Bucuresti de la ultimele alegeri europarlamentare, cand au fost 16,2%, acum estimarea la toate exit-poll-urile este de minimum 33%. Acest lucru arata foarte clar ca PNL, care se afla pe locul 3, ca si vot politic pe Bucuresti, a fost sanctionat de bucuresteni pentru haosul din pandemie, hotiile din pandemie, umilinta la care au supus pensionarii, copiii, profesorii, mediul de afaceri si nu in ultimul rand medicii.

Vreau sa o felicit pe Gabriela Firea pentru campania si determinarea ei.

Cel mai bun exit-poll este numaratoarea voturilor. O vom astepta.

Din tara, estimarile si informatiile pe care le avem ne confirma ca PSD ramane cel mai mare partid din Romania cu cei mai multi primari alesi direct. E o confirmare ca suntem pe drumul cel bun. Invit pe cei de la PNL sa ne vedem la alegerile generale.

Citeste si articolul :   Codrin Stefanescu, prima reactie dupa decesul lui Costin Marculescu: "Ai invitat peste 200, am fost doar sase"!

Vreau sa-i rog pe reprezentantii PSD sa fie vigilenti la sectiile de votare si sa paraseasca sectiile impreuna cu procesele verbale pentru a inchide numaratoarea paralela si a partidului”, a declarat Ciolacu.

„Doamna Gabriela Firea este un politician de exceptie iar locul dansei este in prima linie a PSD, chiar daca a castigat sau a pierdut”, a spus liderul PSD.

“Doamna Gabriela Firea a ales calea cea mai grea, aceea de a se lupta cu o dreapta unita. Era normal sa fie un scor foarte strans. A refuzat orice fel de joc politic si orice fel de troc politic, fara sa fie la vederea bucurestenilor. Cei mai sanctionati sunt Orban si PNL. Consider, la fel cum credea PNL la un moment dat, ca nu mai sunt legitimi la guvernare. Poate impreuna cu USR sa aiba legitimitate. Dar dupa votul bucurestenilor, PNL, conform logicii lor, nu mai au ce cauta la guvernare.
PSD e pe drumul corect”, a mai declarat Ciolacu.

Nicusor Dan a castigat, potrivit datelor de la ora 19, Primaria Generala, cu 47,2% dintre voturile celor care s-au prezentat la urne, in timp ce Gabriela Firea a avut un scor de 39% .

Citeste si articolul :   Clotilde Armand, scandal urias: "Cu mine nu le mai merge"

Votul politic al bucurestenilor duce PSD si USR-PLUS la egalitate in Consiliul General al Capitalei, cu 33%, in timp ce PNL a castigat doar 17% din voturi.

Gabriela Firea, a declarat ca nu se considera inca invinsa lui Nicusor Dan.

”La alegerile locale din trecut, pe la 4-5 dimineata erau numarate cam 80% din voturi, iar spre ora 9 rezultatul oficial poate fi anuntat. Asadar, rezultatele anuntate in aceasta seara nu pot fi cele oficiale. Bineinteles ca le luam ca atare, dar asta nu inseamna ca avem deja in aceasta seara invinsi si invingatori.

Le transmit colegilor mei sa fie atenti cum numara voturi, sa respecte votul cetatenilor, pentru ca asta inseamna sa respectam democratia.

Asadar declaratia in legatura cu rezultatul oficial o voi face maine.”, a declarat Gabriela Firea.

Autor