Ciolacu, atac dur la adresa Guvernului: “Ne-au interzis accesul in biserici”

Marcel Ciolacu, presedintele Partidului Social Democrat, a declarat ca Guvernul vrea sa lase „in paragina” sute de lacasuri de cult prin taierea cu aproape 90% a banilor alocati pentru construirea si restaurarea acestora si astfel „sa distruga tot ce are legatura cu credinta acestui neam”.

„Anul trecut nu ne-au lasat nici macar sa luam lumina in seara de Paste! Ne-au interzis accesul in biserici. Ne-au pus credinta la grea incercare, aruncand asupra romanilor un potop de amenzi si invrajbind tinerii contra batranilor. Anul acesta continua atacul la fibra noastra nationala. Vor sa lase in paragina sute de lacasuri de cult, multe dintre ele aflate nu doar in patrimoniul national, dar si in patrimoniul universal, prin taierea cu 90% a investitiilor in conservarea si protejarea acestora”, a scris liderul PSD pe Facebook.

Totodata, Ciolacu a mentionat ca Executivul a alocat Educatiei cel mai mic buget din ultimii 30 de ani, a taiat 11% de la Sanatate, iar acum „vor sa distruga si tot ce are legatura cu credinta acestui neam”.

Citeste si articolul :   Scenariul galben se prelungeste pentru municipiul Iasi

„Nu vom permite lasarea in paragina a patrimoniului national! Nu puteti sa distrugeti credinta, demnitatea si traditiile acestui popor”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Publicitate

Presedintele PSD  a reactionat dupa ce Guvernul a redus bugetul alocat anul acesta pentru construirea si restaurarea lacasurilor de cult, cu aproape 89% fata de 2020. Secretariatul General al Guvernului va oferi bani Bisericii prin trei programe in 2021, iar suma cumulata ajunge la putin peste 760 de milioane de lei.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.