Caz dramatic in Botosani. Un copil de 3 ani care scuipa sange s-a stins in ambulanta trimisa fara medic

Caz dramatic in Botosani. Un copil de trei a murit din cauza ca serviciul de ambulanta nu ar fi trimis un medic la la fata locului. Parintii baiatul spun ca acesta putea fi salvat.

Copilul a fost dus de parinti chiar in intampinarea ambulantei, in care se afla doar un asistent medical. Potrivit conducerii serviciului de ambulanta, o a doua masina l-ar fi preluat pe copil fara semne vitale.

Tatal baiatului a chemat ambulanta atunci cand a constatat ca fiul lui, in varsta de doar 3 ani, scuipa sange. Prima data a fost trimisa o ambulanta cu un asistent medical care a preluat copilul.

Apoi a fost trimisa o a doua ambulanta, care avea de data aceasta si medic. Acesta a continuat manevrele de resuscitare , dar copilul nu ar fi raspuns.

Parintii baietelului de 3 anisori au spus celor de la ambulanta ca fiul lor era racit.

DSP Botosani a declansat o ancheta, a declarat sefa Directiei de Sanatate Publica (DSP), Monica Adascalitei.

Potrivit acesteia, copilul ar fi avut simptomele unei raceli, iar familia a sunat la ambulanta in momentul in care “ar fi scuipat sange”. Baietelul a intrat in stop cardio-respirator la scurt timp dupa ce a fost preluat de cadrele medicale de la ambulanta.

“A fost solicitare pentru ambulanta pentru un copil de trei ani si jumatate care din declaratia parintilor ar fi scuipat sange, ar fi avut sange la nivelul gurii. S-a trimis ambulanta cu asistent. S-au inceput manevrele de resuscitare si s-a solicitat ambulanta cu medic, care s-a deplasat la fata locului. Cand a ajuns medicul, pacientul era in asistolie, fara ritm cardiac, fara respiratie. A fost intubat, s-au continuat manevrele de resuscitare si s-au deplasat catre spital. Pe tot parcursul transportului, pacientul nu a prezentat niciun semn de revenire, motiv pentru care dupa 50 de minte s-a declarat decesul”, a declarat Adascalitei.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Cutremur in Romania. Unde a avut loc si ce magnitudine a avut

Tatal copilului, Alexandru Mancas, este revoltat de faptul ca ambulanta trimisa pentru a-l prelua pe baietel nu a avut medic, ci doar un asistent medical. Acesta a declarat ca va face plangere impotriva Serviciului Judetean de Ambulanta.

“E nemultumirea mea ca a venit prima salvare si a stat cu baiatul in padure si a asteptat a doua salvare cu medicul. Asta e nemultumirea. De ce nu a plecat medicul direct dupa baiat cu prima salvare? Ii era frica sa iasa in frig afara? Asta ma deranjeaza. Intru in tribunal cu ei. Ma duc sa vorbesc cu avocatul”, a declarat Alexandru Mancas.

Autor