Cum sa repari o inima “franta” din iubire

Nu exista medicamente sau remedii pentru simptomele inimii “frante” – din iubire. Probabil ca nu va exista niciodata o vindecare completa si multi vor avea intotdeauna in inima lor o mica “fisura”, dar acele experiente mai putin placute vor fi pansamentele tale si te vor intari pentru a putea merge mai departe.

Daca sunteti „bolnav de iubire” exista multe lucruri care vi se vor spune: „Distrageti-va atentia”, „Timpul vindeca toate ranile” si alte lucruri inutile, dar bine intentionate. Cu boala de dragoste in cap si in suflet, ar trebui sa faci mai presus de toate ceea ce te face sa te simti bine.

Primul lucru de facut este sa plangi, pentru ca trebuie sa te descarci de toate trairile negative si cel mai bun remediu este acela de a constientiza si lasa acele emotii sa iasa din sufletul tau. Desigur, poti face acest lucru pe umarul unui prieten pentru ca poate niste discutii, conversatii alaturi de un bun prieten te vor face sa ai o alta persectiva asupra lucrurilor si iti va distrage atentia.

Citeste si articolul :   Modalitati de a va imbunatati relatia

Apoi vine urmatorul pas important si acest lucru este de fapt ca cel care ti-a distrus inima ta sa iasa definitiv din viata ta.. Incepand cu imagini si memento-uri pana la stergerea numerelor de telefon. Prietenii, cunoscutii si rudele ar trebui sa auda urmatoarea propozitie: „Oricat de mult te rog sa-mi dai numarul lui, te rog sa nu o faci”.

Publicitate

Publicitate

E greu si este atat de dureros. Din cand in cand, veti dori doar sa aruncati totul, sa luati telefonul si sa-l implorati sau sa tipati la el, dar nici asta nu va ajuta, ci va face ca situatia sa fie si mai insuportabila. Puneti toate amintirile ca imagini intr-o cutie si depozitati-le in coltul din spate al dulapului. Aceste lucruri pot fi scoase peste cativa ani si atunci veti putea spune „am trecut”.

Urmatorul pas este sa te distrezi. Doar sa dormi, sa plangi si sa te afunzi in autocompatimire in fiecare zi nu a ajutat pe nimeni. Ar trebui sa iesiti si sa va simtiti incet drumul catre lumea care pare a fi atat de spulberata. Bineinteles ca nu iti vine, nici macar nu-ti poti pune un zambet rezonabil pe fata, dar nu trebuie. Principalul lucru este ca iei viata inapoi in mainile tale, mentii contacte sociale si poate chiar sa cunosti pe cineva cu care te intelegi bine.

Citeste si articolul :   Ce este pulsul si cum il verific

Singurul lucru care va usura putin durerea unei inimi frante este distragerea atentiei. Oricat de absurd s-ar parea, stand intr-un bar cu prietenii, luand o bere, razand putin si poate chiar flirtand putin – totul face minuni. Uneori poate chiar va trebui sa te fortezi sa te distrezi putin, sa intalnesti alti oameni si sa razi, acest lucru va ajuta la vindecarea inimii. Trebuie sa abordati viata pozitiv si sa puneti vechia viata intr-un sertar si sa-l inchideti bine. Din cand in cand puteti privi in interior si s ava aminti, dar acest sertar ar trebui sa ramana inchis in cea mai mare parte. Chiar daca dupa o relatie esuata credeti ca aceasta persoana a fost marea iubire, va exista o noua mare dragoste – cu siguranta.

Amintiti-va ca fostul nu poate fi niciodata singura persoana pe care o doriti. Incercati sa scapati de intreaga poveste si veti vedea ca exista si alte persoane interesante in aceasta lume. Singurul lucru care iti poate sta in cale este compatimirea de sine si sinele tau interior mai slab!

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.