Sute de romani au fost pacaliti ca sunt infectati cu COVID-19. Ce s-a intamplat

Sute de persoane care locuiesc in sectorul 1 al Capitalei au trecut prin momente cumplite. Oamenii s-au speriat dupa ce au fost anuntati ca sunt infectati cu noul coronavirus si ca testul Covid este pozitiv, printr-un mesaj care era, de fapt, fals.

Din informatiile primite, se pare ca baza de date din centrul medical unde s-au tratat oamenii, la un moment dat, a fost sparta de hackeri, iar cazul a ajuns in atentia Politiei.

Publicitate

Totul a inceput sa iasa la iveala de marti seara, atunci cand mai multi pacienti ai acestui centru care aprtine de Primaria Sectorului 1 au primit un mesaj identic, de pe un numar scurt, format din patru cifre. Mesajul era scurt si nepersonalizat. Persoanelor in cauza li se transmitea ca au iesit pozitivi la testarea covid.

Publicitate

Oamenii s-au speriat si au sunat la centrul medical pentru a vedea despre ce este vorba, de unde au aflat ca nu aceasta este procedura daca cineva isi face testul acolo.

Citeste si articolul :   Dan Barna, depistat cu COVID

Reprezentantii centrului au sunat la politie si in prezent este deschisa o ancheta in acest caz.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.