Medicul Adrian Marinescu: „Pandemia nu s-a terminat.”

Medicul Adrian Marinescu a spus ca numarul bolnavilor internati cu COVID-19 a scazut cu 80%, in momentul de fata. De asemenea, medicul a declarat ca desi numarul pacientilor internati cu covid a scazut, pandemia nu s-a incheiat.

Adrian Marinescu: Pandemia nu s-a terminat

„Pandemia nu s-a incheiat, dar exista nuante. Din punct de vedere stiintific, nu este o usa pe care o poti inchide. (…) Cand a aparut prima data varianta din Marea Britanie a fost un interval de doua luni, doua luni si jumatate pana am avut cazuri peste tot. Acum daca vorbim despre tulpina indiana, ne putem gandi ca la toamna va fi un numar mare de infectari, dar asta nu inseamna o presiune pe sistemul medical.

Trebuie sa gandim la rece. As face cu mai mult calm lucrurile astea. Sa ne aducem aminte de discutia legata de suprafate, ce nebunie era. As pleca de la ideea ca o infectie virala poate ridica probleme, pentru ca sunt imprevizibile, afecteaza organismul”, a mentionat medicul Adrian Marinescu la Aleph News.

Citeste si articolul :   Alexandru Rafila avertizeaza: "Este scenariul cel mai prost care ar putea sa se intample"

Potrivit medicului, isteria si panica nu a ajutat cu nimic

„Apropo de oameni care poarta masca in momentul in care nu ar mai fi nevoie, se intampla doar in Romania. Ne intoarcem tot la panica si la faptul ca lucrurile au fost imprevizibile si nu sunt foarte clare”, a a punctat medicul infectionist.

Publicitate

Medicul Adrian Marinescu, despre campania de vaccinare.

„Cu cateva exceptii, peste tot a mers prost (campania de vaccinare – n.red.). Cei care au ramas in etapa a treia nu sunt vulnerabili. Sunt tinerii. Pentru ca acest curent al antivaccinistilor chiar a contat”, a mai spus medicul.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.