Dupa 15 mai se deschid cabinetele stomatologice, parcurile, saloanele si frizeriile

Dupa ce starea de urgenta inceteaza, autoritatile vor pregati mai multe masuri pentru relaxarea restrictiilor dupa 15 mai. Angajatii filialei executive si presedintele Klaus Ioannis au luat in considerare starea de alerta, dar trebuie acordat sprijin legislativ in acest sens.

Potrivit unor surse politice, premierul Ludovic Orban le-a spus liderilor PNL ca guvernul ia in considerare unele masuri. Seful guvernului doreste sa precizeze ca dupa ce starea de urgenta din Romania se va incheia, restrictiile vor fi doar „usor relaxate”.

Prin urmare, dupa 15 mai, pe langa inlaturarea restrictiilor de circulatie in afara casei, se pot deschide si frizerii, clinici stomatologice, parcuri si spatii comerciale care pot fi accesate din strada pentru a evita aglomerarea interna. Mall-urile vor ramane inchis pentru ca este considerat un loc in care este dificil de respectat masurile de izolare sociala. In plus, dupa urgenta, restaurantele nu vor fi deschis.

„Unii oameni s-au relaxat prematur”

In cadrul unei sedinte a Consiliului executiv national PNL, premierul le-a spus colegilor sai ca incertitudinea „analizeaza” unele restrictii de relaxare, deoarece totul depinde de fondul epidemiologic de la jumatatea lunii mai. Ludovic Orban a mai spus Partidului Liberal ca trebuie sa fie „precauti” in comunicatiile publice, deoarece „unii oameni s-au relaxat prematur”.

„Faptul ca din 15 mai este posibil sa relaxam anumite masuri nu inseamna in niciun caz ca revenim la viata noastra normala pe care am avut-o inainte de epidemie”, a declarat Klaus Iohannis. Presedintele a precizat ca anul acesta nu se vor mai organiza festivaluri, iar competitiile sportive vor fi organizate fara spectatori, in cazul in care acestea vor fi reluate.

Ce se va intampla dupa ce o sa expire starea de urgenta?

„Decizia daca vom prelungi starea de urgenta sau daca vom gasi o forma alternativa, starea de alerta, o vom lua probabil in cursul saptamanii viitoare, cand vom avea noi date despre epidemie”, a mai declarat presedintele Romaniei.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.