Ministrul Sanatatii, anunt important despre vaccinul antrigripal. Cine trecuie sa il faca

Ne aflam intr-o pandemie a coronavirusului, dar vaccinurile care ajuta la combaterea acestui virus au fost intarziate. Nelu Tataru, Ministrul Sanatatii, a vorbit despre importanta vaccinarii in acest sens, precum si despre cercetarile privind tratamentul covid-19 la nivel national.

Ministrul Sanatatii a vorbit despre importanta metodei de vaccinare si despre faptul ca unele persoane, in special persoane vulnerabile, ar trebui vaccinate impotriva gripei. Nelu Tataru a promis ca, odata ce raspandirea virusului in Romania se va stabiliza, cercetatorii romani vor studia vaccinul impotriva Covid-19.

”O sa trebuiasca sa gestionam ambele, si epidemia de gripa, si epidemia de coronavirus. Pentru gripa avem vaccinuri. Indemn, cum am indemnat in fiecare an, persoanele cu risc, sa se vaccineze. Avem un moment in care putem gestiona o epidemie de gripa. Avem un moment in care gestionam mai greu o epidemie de coronavirus, dar noi trebuie sa gandim ca exista dincolo de gripa si epidemia sau pandemia de coronavirus, si o patologie a bolilor cronice. De aceea am si pastrat spitalele judetene pentru patologie non- covid. Nu trebuie sa ne axam sa ne duca prima intentie doar pe gripa sau pe coronavirus. Gestionam o patologie larga. Avem bolnavi cu boli cronice, care in contextul acestor doua patologii sunt persoane vulnerabile”, a declarat Nelu Tataru.

Ministrul Sanatatii a spus ca „Legea vaccinării trebuie să existe!”.

Desi multi romani si-au exprimat indoielile cu privire la vaccinarea la scara larga, ministrul Sanatatii a vorbit despre importanta vaccinurilor. El a spus ca ar trebui sa existe o metoda de vaccinare.

Citeste si articolul :   Bilant COVID-19 din 11 martie 2022, in Romania.

”Legea vaccinarii trebuie sa existe, atat vaccinurile din programele nationale pe care le faceam si noi cand eram copii, cat si vaccinurile care sunt in acest moment voluntare si indemn pe toata lumea sa o faca”, a mai spus Ministrul Sanatatii.

“Putem sa ne gandim sa cercetam”, este declaratia lui Nelu Taratu, intrebat daca in Romania se va produce acest vaccin.

”In acest moment, dupa stabilizarea virusului, putem sa ne gandim. Am vizitat Institutul Cantacuzino, unde in acest moment ne pregatim sa producem si anul viitor vom reproduce vaccinul antigripal tetravalent, iar in conditiile in care stabilizam si acest virus, putem sa ne gandim sa incepem sa cercetam si de un vaccin impotriva coronavirusului”, a mai declarat acesta.

Autor