Inca o tara din Europa se inchide: „Este singurul mod in care putem salva Craciunul”

Inca o tara din Europa se inchide. Austria va intra intr-o noua perioada de carantina marti 17 noiembrie si pana pe 6 decembrie inclusiv, a anuntat sambata cancelarul Sebastian Kurz.

Guvernul va inchide scolile, magazinele si prestarile de servicii si va impune o interdictie de circulatie.

”Este singurul instrument cunoscut care functioneaza”

„O a doua carantina este singurul instrument cunoscut care functioneaza”, a delarat cancelarul conservator intr-o conferinta de presa. Acesta a mentionat ca masurile sunt necesare pentru a reduce numarul cazurilor si pentru a evita supraincarcarea sistemului sanitar.

„Este singurul mod in care putem salva Craciunul”, spune cancelarul, perand ca masurile vor fi relaxate pana la sarbatoarea Nasterii Domnului de la sfarsitul lunii decembrie, anunta DPA.

Austria este una dintre tarile europene care iesise cel mai bine primavara trecuta din primul val de pandemie de coronavirus, dar se confrunta acum cu o crestere constanta a infectiilor. Noile masuri de carantina sunt similare cu cele din primavara.

Pe 3 noiembrie, guvernul anuntase o carantina partiala, cu inchiderea restaurantelor, barurilor, teatrelor, salilor de concerte, precum si a universitatilor si colegiilor pentru elevii de peste 15 ani, precum si o interdictie de circulatie pe timpul noptii.

Citeste si articolul :   Premierul Ludovic Orban, decizie de ultima ora! Ce se intampla in Romania incepand cu 1 iulie

Austria extinde interdictia de circulatie nocturna la intreaga zi, ceea ce implica faptul ca toate institutiile de invatamant, de la crese pana la universitati, trebuie sa ramana inchise si sa functioneze online.

Toate magazinele si serviciile neesentiale, inclusiv saloanele de coafura, trebuie sa ramana inchise pentru urmatoarele trei saptamani, cu exceptia supermarketurilor, farmaciilor, bancilor si oficiilor postale.

„Daca nu reactionam masiv, exista riscul ca infectiile sa creasca in continuare sau sa ramana la un nivel prea ridicat”, a spus Kurz. „Scopul nostru este sa redeschidem comertul si scolile incepand cu 7 decembrie”, a declarat cancelarul federal.

Masurile anuntate sambata includ un apel explicit din partea guvernului catre toate companiile si toti angajatii sa lucreze de la distanta.