Telefonul a cazut in apa? 4 sfaturi simple pentru a-l salva

Care sunt trucurile pentru a-ti salva telefonul mobil umed?

Daca multi oameni intra in panica atunci cand  ca isi uda telefonul, este pentru ca costurile de reparatie pot fi mari  ca sa nu mai vorbim de riscul de a pierde date si contacte de pe smartphone. Numai, daca actionati rapid, veti putea salva dispozitivul.

1- Scoateti bateria din telefon

Aceasta solutie este, fara indoiala, cea mai eficienta, deoarece evita potentiala infiltrare a apei. Acest lucru va necesita scoaterea bateriei si a cartelei SIM. Atentie, nu porniti telefonul cu riscul de a provoca un scurtcircuit si de a deteriora smartphone-ul.

2- Nu manipulati telefonul daca este ud in timp ce este conectat la priza

Daca niste trucuri pot rezolva aceasta solutie, exista o situatie in fata careia nu ar trebui sa intervii pentru ca te-ar pune in pericol. Acesta este cazul cand telefonul tau se uda in timp ce este conectat. Nu incercati sa-l deconectati, deoarece riscati sa va electrocutati. Va trebui sa apelati la un profesionist care poate face acest lucru in siguranta.

3- Tehnica orezului pentru a salva telefonul

Daca ai reusit sa-ti recuperezi rapid telefonul, va trebui sa absorbi excesul de apa cu un ingredient la indemana: orezul alb crud. Inmuiati telefonul si bateria intr-un bol sau o punga plina cu aceasta cereala. Puteti inlocui pe acestea din urma cu bilute  de silicagel, care sunt foarte eficiente in absorbtia umiditatii. Apoi va trebui sa asteptati 24 de ore pentru a vedea rezultatul.

4- Foloseste un aspirator mic pentru a indeparta excesul de umezeala din telefon

Daca aceste trucuri nu au functionat, poti adopta aceasta solutie inainte de a-ti pune telefonul in mainile unui reparator. Daca dispozitivul a fost umed o lunga perioada de timp, utilizati un aspirator mic pentru a elimina excesul de umiditate care va poate afecta bateria. Asigurati-va ca nu il tineti prea aproape, deoarece acest echipament poate provoca electricitate statica, care poate fi, de asemenea, daunatoare pentru telefon. De asemenea, evitati sa folositi un uscator de par pentru a nu provoca daune suplimentare.

Autor