Coronavirus traieste 9 zile pe telefonul mobil. Ce trebuie sa facem

Telefonul mobil este cel mai folosit obiect de toata lumea. De cand au aparut smartphone-urile, acestea sunt „lipite” de mana noastra, iar cercertatorii anunta ca virusul coronavirus supravietuieste pe acesta pana la 9 zile, scrie profesorul McMillan pentru Daily mail.

Coronavirus supravietuieste zile intregi pe telefonul mobil

Telefonul mobil este o suprafata atinsa in medie de peste 2000 de ori, conform profesorului citat mai sus. Acesta este si o sursa majora de virusi, bacterii si microbi. Cercetarile profesorului McMillan, sustin ca virusul coronavirus traieste pe suprafrata unui telefon mobil pana la 9 zile.

Nigel McMillan afirma ca uneori telefonul este mai murdar ca o toaleta publica, prin urmare recomanda ca acesta sa fie des dezinfectat cu solutii batate pe alcool cu o concentratie de minim 60%.

Publicitate

„COVID-19 poate supravietui pe orice suprafata si cu cat e mai multa umezeala, cu atat rezista mai mult”, a explicat expertul, pentru Daily Mail.

Dezinfectatii pe care puteti sa-i foloti sunt: Igienol albastru, servetele Dettol, aceste sunt fara alcool doar omoara virusii sau spirt. Cu ajutorul unui servetel sau carpe curate, umeziti cu solutia dezinfectanta si stergeti bine telefonul. Nu inainte de va spala bine pe maini, altfel totul este in zadar.

Citeste si articolul :   Lucian Mandruta, prima reactie dupa ce a fost operat pe coloana

Atentie, nu foloti lichidul direct pe telefon pentru ca riscati sa-l stricati, iar la garantie producatorul va putea vedea daca acesta a intrat in contact cu lichide, scrie huff.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.