ULTIMA ORA: Inca 4 decese anuntate in Romania. Cel mai tanar roman decedat

Autoritatile au anuntat joi seara inca 4 decese din cauza COVID-19, astfel ca bilantul total ajunge in Romania la 22 de morti. Printre aceste noi decese figureaza si un barbat de 45 de ani, din Arad, care a murit in ambulanta, in timp ce era dus la spital. Este cea mai tanara victima a bolii Covid-19 in Romania.

Un alt caz special este cel al unui barbat de 49 de ani din judetul Timis care a fost diagnosticat in 20 martie cu pneumonie acuta, dar nu a fost internat. Un nou consult de specialitate, a doua zi, la Spitalul de boli infectionase din Timisoara, l-a diagnosticat tot cu pneumonie acuta, dar nici de data aceasta nu a fost internat. Dupa trei zile, cu stare deteriorata, a solicitat ambulanta. Abia atunci i se face testul pentru Covid-19, dar din nou este lasat acasa. A murit astazi, exact in ziua in care a iesit si rezultatul testului pentru coronavirus: pozitiv, scrie digi24.ro.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, cat dureaza imunitatea anti-COVID19.

Iar o femeie din Neamt, care facea dializa, a murit miercuri, iar rezultatul testului pentru coronavirus a sosit joi: era pozitiva.

Este vorba despre urmatoarele patru cazuri:

Barbat, 56 ani, din judetul Dambovita, hemodializat la un Centru de dializa, internat initial la Spitalul de Urgenta Bucuresti Floreasca, transferat in data de 23.03.2020, atunci cand a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus la Spitalul de Boli Infectioase V. Babes – ATI.

Barbat, 49 ani, din judetul Timis, neinternat. S- a prezentat in data 20.03.2020 la UPU a Spitalului Judetean de Urgenta Timisoara unde a fost diagnosticat cu pneumonie acuta (clinc si radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infectioase. Conform pacientului, acesta nu a calatorit in strainatate si nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. In 21.03.2020 s-a prezentat si la Spitalul de Boli

‘Infectioase Timisoara, neinternat, diagnosticat cu pneumonie acuta. In 24.03.2020, stare deteriorata, solicita ambulanta, i se recolteaza proba de exsudat pentru COVID si este lasat la domiciliu. Confirmat la data de 26.03.2020, decedat in aceeasi data. Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrita reumatoida si hipertensiune arteriala).

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: MApN trimite medicii militari la granite. Anuntul Ministerului

Femeie, 70 ani, din judetul Neamt, internata in Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt-Nefrologie pentru hemodializa. Stare agravata din 25.03.2020, cand se suspecteaza infectie cu coronavirus si se recolteaza proba. Deces in 25.03.2020. Confirmat pozitiv in data de 26.03.2020.

Barbat, 45 ani, din judetul Arad, confirmat in data 25.03.2020, decedat in 25.03.2020 in ambulanta in timpul transferului in Spitalul BI V. Babes Timisoara.

Autor