Dr. Alexandru Rafila: „Deja suntem in situatia Italiei ca proces. Vom avea mii de cazuri, zilnic la finalul lui aprilie”

„Deja suntem in situatia Italiei ca proces.” Presedintele Societatii de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila atrage atentia ca suntem cu 2-3 saptamani in urma Italiei, in ceea ce priveste pandemia de COVID-19. De asemenea, potrivit medicului, este posibil ca la sfarsitul lunii aprilie sa avem 2-3 mii de cazuri, zilnic.

„Odata cu marirea capacitatii de testare va creste si numarul de cazuri. Cred ca o sa fie mai mult de 10.000 de cazuri chiar si cu aceste restrictii. Important este daca o sa discutam de sute de cazui zilnic sau de mii de cazuri noi zilnic. Probabil spre sfarstiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic. Deja suntem in situatia Italiei sau Frantei ca proces.

Noi avem acum aproape 1000 de persoane confirmate si 100 de persoane din randul personalului medical. Si in Franta si in Italia 10% din personalul medical este infectat. La noi ciferele sunt mai mici pentru ca suntem cu doua sau trei saptamani decalaj fata de ei. Si acolo a fost personal medical care s-a imbolnavit inca de la inceput”, a declarat Rafila la digi24.

Autor