Sfaturi utile pentru a scapa de mirosul de usturoi

Usturoiul este gustos si sanatos, dar mirosul este enervant de cele mai multe ori. Dar cu toate acestea, usturoiul este nelipsit din aproape orice gospodarie. Compusii speciali de sulf din usturoi au un efect pozitiv asupra sanatatii noastre. Mai ales compusul de sulf „alicina”. Cu toate acestea, acest lucru este, de asemenea, responsabil pentru mirosul puternic al tuberculului. Cu urmatoarele sfaturi va veti putea bucura in continuare de consumul acestuia fara a mai avea probleme cu mirosul si respiratia:

Scapa de mirosul mainilor

Chiar si atunci cand curatam usturoiul, mirosul puternic se transmite mainilor noastre. La taiere, devine doar mai intens. Cu aceste remedii casnice puteti neutraliza cu usurinta mirosul de usturoi:

Sare

Publicitate

Dupa taierea usturoiului, luati sare in maini si frecati-o intre palme. Acest lucru ar trebui sa elimine bacteriile care sunt responsabile pentru miros. Un mic sfat: daca aveti mainile uscate, puteti adauga putin ulei de masline in sare – si lasati amestecul sa actioneze timp de aproximativ trei minute. Intregul proces nu numai ca face ca mirosul de usturoi sa dispara, ci si sa iti inmoaie mainile.

Citeste si articolul :   Alimente care nu ar trebui sa fie refrigerate

Sodiu

Sodiu este un adevarat versatil si este foarte potrivit pentru neutralizarea mirosului puternic. Frecati bicarbonatul de sodiu in maini si apoi spalati-l bine cu apa.

Otet

Combinatia de apa calduta si otet face ca mirosul de usturoi sa dispara, dar nu toata lumea poate suferi de mirosul de otet. (Poate preferati bicarbonatul de sodiu? acesta este mai neutru) .

Publicitate

Zat de cafea

Un remediu simplu de casa cu un efect extraordinar: zat de cafea. Acest lucru va scapa si de mirosul de usturoi. Frecati zatul pe mainile umede si apoi spalati-le bine. Alternativ, ajuta si sapunul pentru cafea.

Otel inoxidabil

Puteti scapa de mirosul de usturoi cu otelul inoxidabil. Pentru a face acest lucru, pur si simplu frecati-va mainile pe chiuveta din otel inoxidabil sau pe o lingura din otel inoxidabil si lasati sa curga apa calduta peste ea. Apropo, exista si un sapun special din otel inoxidabil.

Scapati de respiratia urat mirositoare

Citeste si articolul :   Alimente care subtiaza sangele si reduc riscul de tromboza

Din pacate, o simpla clatire a gurii nu permite ca usturoiul sa se dizolve in aer. Cu toate acestea, unele remedii casnice va vor ajuta sa scapati de mirosul de usturoi din gura.

Mestecarea ierburilor

Datorita usturoiului delicios, avem rapid un steag durabil de usturoi. Mestecatul de menta, salvie si patrunjel ajuta la respiratia urat mirositoare.

Cardamom

Gustul de usturoi nu trebuie sa ramana in gura prea mult timp dupa ce a mancat. Dupa ce va bucurati de aioli, tzatziki si altele asemenea, mestecarea cardamomului ajuta.

Boabe de cafea

Aroma boabelor de cafea mestecate este, de asemenea, un leac miraculos pentru o respiratie urat mirositoare dupa consumul de usturoi.

Produse lactate

indiferent daca este un pahar de lapte, sau un iaurt, produsele lactate impiedica mirosul de usturoi. Cu toate acestea, inainte de a fi inghitite, acestea trebuie tinute in gura pentru o perioada scurta de timp.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.