Rugaciunea catre Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Deschide cerul si ajunge direct la Dumnezeu, fara mijlocire

Sfintii Arhangheli Mihai si Gavriil sunt praznuiti in fiecare an, pe data de 8 noiembrie. Spre deosebire de restul sfintilor din calendar ortodox, arhanghelii nu sunt persoane canonizate odata cu trecerea la cele vesnice, ci sunt recunoscuti ca ingeri.

Rugaciune facatoare de minuni catre Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil

“Sfinte si mare Arhanghele al lui Dumnezeu, Mihaile, care cel dintai in­tre ingeri stai dinaintea Treimii celei negraite, sprijinul si pazitorul neamu­lui omenesc, care ai zdrobit in Ceruri cu ostile tale capul prea-trufasului dia­vol si rusinezi pururea pe pamant rautatea si viclenia lui, la tine alergam cu cre­dinta si ne rugam tie cu dragoste: fii pavaza nestricata si coif tare Sfintei Bi­serici si neamului nostru dreptcredincios, pazindu-ne cu spada ta purtatoare de fulgere de toti vrajmasii vazuti si ne­vazuti.

Nu ne lasa pe noi, o, Arhanghele al lui Dumnezeu, fara ajutorul si ocrotirea ta, pe cei ce laudam astazi sfantul tau nume. Iata ca, desi mult gresiti suntem, nu voim sa pierim intru faradelegile noastre, ci sa ne intoarcem la Domnul, ca sa ne calauzeasca spre lucruri bune.

Lumineaza mintile noastre cu lumina fetei lui Dumnezeu, care straluceste tot­deauna pe fruntea ta ca un fulger la aratare, ca sa putem pricepe care este voia lui Dumnezeu, buna si desavarsita, in ceea ce ne priveste, si sa cunoastem toate cate se cuvine noua sa le facem si cate sa le trecem cu vederea si sa le parasim.

O, Sfinte Arhanghele Gavriil, desavarsit lucratorule, care cu numele si cu fapta marturisesti puterea Celui-Preainalt, catre putinatatea omeneasca apleaca-te cu ingaduinta, si vegheaza-ne in ceasul rugaciunii noastre, si calauzeste-ne spre implinirea a toata dreptatea, cu multimea harurilor anume incredintate tie, ca noi in puternicul tau ajutor cutezam a nadajdui si ascultatoarei tale slujiri urmatori nazuim a ne face.

Citeste si articolul :   7 motive pentru a avea intotdeauna bicarbonat de sodiu in casa

Fii bucuria noastra si invredniceste-ne sa fim bucuria ta, ca intru Domnul bucuriei duhovniceste sa ne veselim. Rugaciunile noastre du-le la Dumnezeu cu iutimea aripilor tale si de vestirea ta mantuitoare nu ne lipsi pe noi, Binevestitorule, ca pe unii ce nadajduim cu ravna duhului sa biruim neputintele cele trupesti si ingerilor asemanatori sa ne facem, ca dimpreuna cu ostirile ceresti si cu cetele dreptilor, spre imparatia luminii celei neinserate catand, din tot sufletul si cu tot cugetul nostru sa aducem multamita, lauda si inchinaciune Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, Treimea cea de-o-fiinta si nedespartita, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!”

Autor