Cum sa ai grija de pielea ta pentru a incetini aparitia ridurilor

Riduri,  piele lasata – mai devreme sau mai tarziu aceste lucruri apar fie ca vrei fie ca nu vrei : atat la  femei, cat si  la barbati. Multi oameni incep sa-si faca griji  atunci cand ridurile au devenit deja destul de pronuntate . Prin urmare, pentru a incetini aparitia semnelor de imbatranire, trebuie sa incepeti sa va ingrijiti pielea cat mai devreme posibil.

Purtati protectie solara

Daca doriti sa incetiniti procesul de imbatranire, merita sa incepeti sa utilizati in mod regulat protectia solara , mai ales daca locuiti intr-o zona cu multe zile insorite. Expunerea frecventa la soare, indiferent de anotimp , contribuie la imbatranirea prematura a pielii. Prin urmare, purtati intotdeauna protectie solara inainte de a iesi afara.

Spalati-va fata in fiecare zi

Spalarea fetei in fiecare zi este un obicei grozav. In acest fel,curatati  impuritatile  si celulele moarte ale pielii care se acumuleaza zilnic in pori. Daca nu va curatati fata in mod regulat, atunci toate produsele pe care le folositi pentru ingrijire nu vor patrunde bine in piele si vor fi putine beneficii de la acestea. Este mai bine sa va spalati fata cu geluri sau spume speciale, selectate in functie de tipul de piele.

Nu uitati sa exfoliati

Exfolierea pielii va va ajuta, de asemenea, sa scapati pielea de murdarie si celule moarte si, de asemenea, va imbunatati productia de colagen (o proteina care ofera rezistenta si elasticitate pielii). Nu este necesar sa folositi exfolianti in fiecare zi; este suficient sa o faceti de 2-3 ori pe saptamana.

Utilizati produse cosmetice cu vitamina C

Includeti produse de infrumusetare care contin vitamina C sau alti antioxidanti in ingrijirea pielii. Acestea previn imbatranirea prematura ajutand la combaterea daunelor cauzate de razele UV si a poluarii mediului. Deoarece vitamina C se gaseste si in alimente, o dieta care include aceasta vitamina va fi, de asemenea, o modalitate eficienta de a proteja pielea de riduri.

Citeste si articolul :   Cele mai benefice proprietati ale aburului pentru oameni

Nu te dormi fara sa te demachiezi

Adesea, femeile si fetele sunt lenese si se culca fara sa-si curate fata de machiaj. Si acest lucru este in zadar. Daca faceti acest lucru in mod regulat, atunci starea pielii se poate deteriora semnificativ: in timp, roseata, acnee, o reactie alergica si chiar riduri fine pot aparea.

Autor