Ministrul Muncii, anunt despre varsta de pensionare la femei si barbati

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat  la Digi24, ca Guvernul se axeaza pe egalizarea treptata a varstei de pensionare pentru femei si barbati la 65 de ani. In momentul de fata, femeile se pensioneaza la 61 de ani, iar barbatii, la 65.

Potrivit ministrului Muncii, in afara de Romania, doar in Polonia varsta de pensionare difera pentru femei si barbati.

Oficialul Guvernului a explicat ca actuala lege prevede un plan treptat de egalizare a varstei de pensionare, astfel incat, atat barbatii, cat si femeile, sa iasa la pensie la aceeasi varsta, adica la 65 de ani.

„Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a varstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat pana in anul 2030”, a spus Turcan, apoi a precizat ca se merge spre „egalizarea varstei de pensionare si in niciun caz sa nu depasim varsta de 65 de ani”.

Publicitate

„Acum, varsta de pensionare a femeilor este 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce in ce mai mult, pana in anul 2030, asa prevede actuala legislatie. Varsta de pensionare a barbatilor si a femeilor va fi egala”, a mai spus Raluca Turcan.

Citeste si articolul :   Medicul Valeriu Gheorghita avertizeaza: "Suntem in valul patru al pandemiei"

Potrivit ministrului Muncii, romanii vor avea o noua lege a pensiilor pana la sfarsitul anului viitor, iar din 2023, isi vor putea accesa dosarul privat de pensie in format electronic, dupa ce intreg procesul de digitalizarea a sistemului va fi finalizat.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.