7 plante de interior care absorb umiditatea

Unele plante sunt ideale pentru contracararea spatiilor umede, deoarece majoritatea provin din zone uscate si, prin urmare, au fost nevoite sa se adapteze pentru a atrage toata apa pe care o pot gasi in mediu. Reusesc sa curete aerul si sa echilibreze nivelul de umiditate.

1. Iedera, una dintre plantele de apartament ideale pentru controlul umiditatii

Este o planta de interior ideala pentru absorbtia umiditatii, deoarece pe langa indeplinirea acestei functii, ramane in stare buna chiar daca nu este expusa la o cantitate abundenta de lumina. De asemenea, este usor de intretinut. Intr-adevar, nu necesita udare constanta, este suficient un spray la fiecare 2 zile.

In plus, prin absorbtia umiditatii, previne prezenta ciupercilor. Este recunoscuta ca o planta purificatoare: elimina substantele toxice, permitand astfel aerului sa fie cat mai curat.

Publicitate

Iedera engleza nu necesita prea multa ingrijire, asa ca este grozava in spatiile mai putin populate .

2. Garoafa

Este o planta de aer. Nu are radacini care sa-o oblige sa creasca pe o suprafata terestra, iar supravietuirea sa depinde de ceea ce frunzele sale absorb din mediu. Drept urmare, prezenta sa intr-o casa este si ea benefica, deoarece se va putea hrani cu umiditatea care circula in casa.

Citeste si articolul :   Cum sa cresteti nivelul de serotonina: hormonul bucuriei si fericirii

Aceasta planta nu are nevoie de lumina directa, dar se dezvolta pozitiv doar cu lumina soarelui (prin fereastra). In ceea ce priveste irigarea, sunt suficiente trei udari pe saptamana.

3. Cactusul

Cactusul este o planta caracteristica zonelor desertice. Deoarece resursele de apa sunt limitate in aceste zone, nu se poate hrani cu apa din sol.

Publicitate

Aceste conditii l-au determinat sa absoarba umiditatea prezenta in mediu. Astfel, prezenta sa intr-o casa reduce cantitatea de vapori de apa din aer. Pentru o intretinere corespunzatoare, trebuie udat cel putin o data pe saptamana si plasat intr-un loc insorit.

4. Crinul pacii este una dintre plantele de apartament care absoarbe umezeala

Aceasta planta are nevoie de putina lumina. De asemenea, necesita ca solul sa fie udat.

Dincolo de radacinile sale, frunzele sale indeplinesc si o sarcina specifica. Acestea ajuta la absorbtia umiditatii, prevenind astfel acumularea de bacterii, ciuperci sau mucegai. De asemenea, purifica aerul si elimina substantele toxice prezente in mediu, asa cum explica acest articol.

Citeste si articolul :   Cum sa pregatesti apa cu vitamine pentru plantele tale?

5. Feriga din Boston

Aceasta feriga se descurca cel mai bine in conditii umede. Crescand  in acest tip de mediu, absoarbe frecvent aburul, facandu-l ideal intr-o casa in care umiditatea este o problema reala.

Aceasta planta este considerata purificatoare. Prin urmare, elimina substantele chimice periculoase pentru oameni si mediul lor.

6. Palmierul chinezesc

Aceasta planta poate fi instalata in spatii inchise din casa sau in gradina. Isi pastreaza vitalitatea in spatii slab luminate, dar se poate extinde si atunci cand este expus in zone mai deschise.

Aceasta planta gaseste nutrienti in aer, asa ca foloseste umiditatea in avantajul sau si reduce acest factor in interiorul casei. De aceea se recomanda evitarea murdariei si a bacteriilor care declanseaza boli la om.

7. Planta paianjen

Aceasta planta este recomandata in locuinte, deoarece nu necesita lumina intensa sau udare  continua. In plus, elimina in mod natural majoritatea substantelor care contamineaza interiorul casei.

Autor