Remedii casnice pentru intepatura de albina

Ce se intampla cand te inteapa o albina?

Pentru majoritatea oamenilor, o intepatura de albina este doar o pacoste. Este posibil sa aveti dureri ascutite temporare, umflaturi, roseata, caldura si mancarime la locul intepaturii, dar fara complicatii grave.

Daca sunteti alergic la albine sau v-a intepat de mai multe ori, intepaturile de albine pot fi mai problematice. Pot chiar pune viata in pericol.

Cand o albina te înteapa, acul ei ramane in pielea ta. Aceasta in cele din urma ucide albina. Albinele sunt singurule care mor dupa ce au intepat. Viespile si alte specii nu isi pierd acul. Daca o albina te intepa, lasa in urma o toxina veninoasa care poate provoca durere si alte simptome.

Unii oameni sunt alergici la aceasta toxina. Reactiile alergice usoare pot provoca roseata extrema si umflaturi crescute la locul intepaturii.

Reacțiile alergice severe pot provoca:

– urticarie

– mancarime severa

– umflarea limbii si a gatului

– respiratie dificila

– puls rapid

Citeste si articolul :   10 plante care iti imbunatatesc starea de spirit

– greata si varsaturi

– diaree

– ameteala

– pierderea constientei

Daca aveti semne ale unei reactii severe la o intepatura de albine, solicitati ajutor de urgenta. Este posibil sa va confruntați cu soc anafilactic, o reactie alergica care pune viata în pericol.

Remediile casnice pentru intepaturile de albine

Cu exceptia cazului in care sunteti alergic la albine sau aveti semne ale unei reactii alergice severe, puteti trata majoritatea intepaturilor de albine acasa.

Daca o albina te intepa, indeparteaza imediat acul cu marginea unghiei sau marginea unui card de credit. Acest lucru ajuta la reducerea cantitatii de toxine eliberate in piele.

Spalati locul intepaturii cu apa si sapun. Gheata in locul intepaturii este cel mai eficient mod de a reduce absorbtia veninului. De asemenea, poate ajuta la reducerea umflaturii.

Majoritatea tratamentelor la domiciliu pentru simptomele intepaturilor de albine nu sunt sustinute de cercetari stiintifice. Cu toate acestea, au fost transmise de generatii.

Aceste remedii casnice pot ajuta la ameliorarea simptomelor intepaturii albinelor:

Citeste si articolul :   Cum sa recunosti o alergie la oua

Miere

Mierea poate ajuta la vindecarea ranilor, durerii si mancarimii. Pentru a trata intepaturile de albine cu miere, aplicati o cantitate mica in zona afectata. Se acopera cu un bandaj slabit si se lasa sa actioneze pana la o ora.

Praf de copt

O pasta facuta din bicarbonat de sodiu si apa poate ajuta la neutralizarea veninului de albine pentru a reduce durerea, mancarimea si umflarea. Aplicati un strat gros de pasta de bicarbonat de sodiu pe zona afectata. Acoperiti pasta cu un bandaj. Lasati sa actioneze cel putin 15 minute si aplicati din nou dupa cum este necesar.

Otet de mere

Unii oameni cred ca otetul ajuta la neutralizarea veninului de albine. Inmuiati locul de intepare intr-un lighean de otet de mere diluat cel putin 15 minute. De asemenea, puteti inmuia un bandaj sau o carpa in otet si apoi aplicati pe locul intepaturii.

Pasta de dinti

Nu este clar de ce pasta de dinti poate ajuta la intepaturile de albine. Unii oameni sustin ca pasta de dinti alcalina neutralizeaza veninul acid al albinelor. Cu toate acestea, daca este adevarat, pasta de dinti nu va functiona pe veninul de viespe alcalina.

Citeste si articolul :   Sfintii Petru si Pavel. Cea mai puternica rugaciune pe care s-o rostesti in aceasta zi

Oricum ar fi, pasta de dinti este un remediu casnic ieftin si usor de incercat. Pur si simplu tamponati putin pe zona afectata.

Autor