7 lucruri care se intampla cu corpul tau cand mananci castraveti

Castravetele este unul dintre alimentele pe care le gasim cel mai des in salatele si sucurile noastre. Este foarte bogat in apa si are un gust proaspat si placut. Valoarea sa nutritiva ridicata ofera organismului nostru o cantitate semnificativa de nutrienti si antioxidanti esentiali pentru buna sa functionare. Iata care sunt efectele consumului de castraveti asupra organismului nostru.

Iata care sunt motivele si beneficiile consumului de castraveti:

Castravetii sunt foarte bogati in vitamine si minerale, precum potasiu, magneziu si siliciu, care sunt necesare pentru buna functionare a organismului nostru.

Elimina toxinele

Castravetele contine o cantitate mare de apa si aceasta este ceea ce ajuta la eliminarea  deseurilor si a toxinelor acumulate in organismul nostru. Aceasta caracteristica face posibila si hidratarea corpului si a pielii.

Reduce nivelul de colesterol si riscul de diabet si scade tensiunea arteriala

Datorita fibrelor, magneziului si potasiului continute de castraveti, ajuta la reglarea tensiunii arteriale si la reducerea nivelului de colesterol. Castravetele contine fitosteroli sau steroli naturali care sunt foarte eficienti in scaderea nivelului de colesterol din sange.

Citeste si articolul :   Cinci modalitati eficiente de a stimula cresterea parului

Sucul de castraveti ajuta, de asemenea, la reducerea si controlul zaharului din sange si la prevenirea anumitor complicatii ale diabetului.

Protejeaza corpul

Castravetele contine, de asemenea, lignani (pinorezinol, laricirezinol si secoisolariciresinol), care sunt polifenoli care pot ajuta la protejarea organismului impotriva prezentei radicalilor liberi responsabili de boli si imbatranirea prematura a celulelor.

Promoveaza sanatatea articulatiilor

Castravetele este un alcalinizant si este foarte eficient in eliminarea cristalelor de acid uric din articulatii, precum guta si artrita.

Sustine sanatatea digestiva si pierderea in greutate

Castravetii au un continut foarte scazut de calorii si acesta este ceea ce ii face eficienti pentru pierderea in greutate. In plus, un studiu a aratat ca , coaja castravetilor contine fibre insolubile, care faciliteaza cresterea volumului scaunului si evacuarea acestuia din intestine.

Improspateaza respiratia

O felie mica de castraveti poate ajuta la eliminarea bacteriilor din respiratia  urat mirositoare. Potrivit medicinei ayurvedice, consumul de castraveti va poate ajuta, de asemenea, sa eliberati excesul de caldura din stomac, despre care se crede ca este una dintre cauzele respiratiei urat mirositoare.

Citeste si articolul :   5 tipuri de alimente pentru cresterea hemoglobinei

Intareste parul si unghiile

Castravetele contine siliciu si sulf care va pot face parul si unghiile sanatoase si puternice, accelerand in acelasi timp cresterea lor.

Lupta impotriva stresului

Castravetele contine vitaminele B1, B5 si B7 (biotina). Aceste vitamine B sunt cunoscute pentru ameliorarea sentimentelor de anxietate si combaterea stresului.

Reteta de supa de castraveti proaspeti:

Ingrediente:

2 castraveti, taiati marunt si fara seminte

¼ cana ceapa rosie tocata

2 linguri de patrunjel proaspat

½ cana de rosii taiate in bucati mici

4 ½ lingurite de coriandru proaspat

½ lingura de pudra de chili

1 catel de usturoi

¼ cana iaurt grecesc

1 ½ lingurita suc de lamaie

¼ lingurita de chimen macinat

¼ lingurita sare de mare

Preparare:

Pur si simplu amestecati primele sapte ingrediente intr-un castron mic, apoi amestecati celelalte ingrediente intr-un alt bol. Apoi, turnati amestecul de castraveti in al doilea castron si serviti-l cu paine prajita.

Autor