Iata cum sa folosesti cojile de castraveti pentru a avea grija de pielea ta

Care sunt beneficiile castravetilor pentru piele?

Castravetele este bogat in apa si minerale precum potasiu, magneziu, fosfor si fier. Datorita continutului sau de vitamine C si K, castravetele hidrateaza pielea si o protejeaza de agresiunile externe. De asemenea, ajuta la ameliorarea pielii de arsurile solare si la calmarea iritatiilor, datorita proprietatilor sale calmante. Castravetele este eficient si in reglarea productiei de sebum si in depasirea imperfectiunilor, datorita proprietatilor sale antiinflamatorii. Pe langa aceasta, actiunea sa astringenta, ajuta lainchiderea porilor si la purificarea pielii grase.

Cum sa folositi cojile de castraveti pentru a avea grija de piele?

Pe langa castravetele in sine , cojile de castraveti pot fi folosite si pentru ingrijirea pielii. Pentru aceasta, este recomandat sa alegeti castraveti din cultura ecologica.

Publicitate

Masca cu iaurt si coaja de castraveti

Intr-un blender amestecati cojile de  la jumatate de castravete cu o lingura de iaurt simplu pentru a obtine o crema omogena. Aplicati masca pe fata seara, inainte de a merge la culcare. Lasati sa actioneze 20 de minute si clatiti cu apa calduta, apoi uscati-va bine fata. Aceasta masca va va permite sa va iluminati tenul, sa va luminati fata si sa mentineti pielea moale si hidratata. Intr-adevar, iaurtul este bogat in vitamina B2, care ajuta la hidratarea pielii si promoveaza regenerarea celulara. De asemenea, este bogat in acid lactic. Aceasta inchide  porii si reduce aspectul ridurilor. Pe langa aceasta, iaurtul poate fi folosit si pentru a exfolia pielea si a o lumina, pentru a uniformiza nuanta pielii.

Tonic facial realizat din coji de castravete

Lotiunile tonificante sunt importante pentru fata. Ele ajuta la purificarea pielii de reziduurile de machiaj, inchide  porii si aduc mai multa prospetime si tonus tenului. Pentru a va pregati singur tonic, amestecati intr-un recipient cojile unui castravete, cu cateva frunze de salvie si adaugati 6 linguri de apa distilata. Se lasa sa actioneze cateva ore apoi se transfera lichidul filtrat intr-o sticla cu pulverizator si se pastreaza la rece. Aplicati tonicul dimineata si seara, folosind o discheta din  bumbac sau o compresa. Folosita la gatit, salvie este benefica pentru piele. Ajuta la curatarea pielii si la reglarea productiei de sebum, in special pentru tenul gras. Folosita sub forma de hidrosol, salvia ajuta la lupta impotriva efectelor radicalilor liberi si protejeaza astfel pielea de imbatranirea prematura.

Publicitate

Autor