5 surse de proteine ​​pentru vegetarieni

Consumul de proteine nu este doar pentru non-vegetarieni. Cand ne gandim la proteine, ne gandim mai intai la oua, carne si produse lactate. Dar nu sunt potrivite pentru vegetarieni. Dimpotriva, exista si alte surse de proteine care le pot satisface nevoile.

Pentru vegetarieni si pentru altii, dieta este foarte importanta. Desigur, exista mai multe tipuri de vegetarianism – unii oameni nu mananca carne, altii nu mananca carne si oua, altii – carne, oua si produse lactate, precum si cei care nu mananca  branzeturi (sau asa-numitii vegani). Unii incep sa elimine treptat anumite alimente, cum ar fi carnea, care este o sursa de proteine. Dar trebuie sa gaseasca o alta modalitate de a obtine proteine. Si astfel incep sa caute alternative.

Tofu

Acesta este un produs din soia care este un substitut ideal pentru carne. Alimentele intregi furnizeaza toti aminoacizii organismului. Poate fi consumat intr-o varietate de moduri, de la hamburgeri la supe. Se mai numeste branza de soia deoarece se obtine din lapte de soia. O felie de tofu de 100 de grame contine 10 pana la 20 de grame de proteine.

Linte

Un alt aliment potrivit pentru vegetarieni si bogat in proteine. Exista aproximativ 18 grame de linte gatita intr-un pahar, sunt bogate si in fibre si ofera aproximativ 50% din aportul zilnic recomandat. Fibrele din linte sprijina dezvoltarea bacteriilor benefice din intestine.

Nuci

O modalitate excelenta de a obtine proteine daca sunteti vegetarian. O mana de nuci crude contine 7-10 grame de proteine. Migdalele, arahidele, caju sunt, de asemenea, foarte utile in acest scop. In general, toate nucile bogate in grasimi mononesaturate reduc colesterolul rau si sunt benefice atat pentru vegetarieni, cat si pentru altii. Un alt beneficiu este ca te ajuta sa slabesti.

Seminte chia

Sunt o alta sursa bogata in proteine. 35 de grame de seminte de chia contin aproximativ 13 grame de fibre si 6 grame de proteine. Sunt, de asemenea, bogate in fier, magneziu, calciu, seleniu si acizi grasi omega-3. Absorb usor apa, asa ca trebuie sa le inmuiati cateva ore inainte de a le consuma.

Nu in ultimul rand, quinoa contine 9 grame de proteine. De asemenea, contine cantitati mari de fosfor, magneziu, fier, fibre si carbohidrati complecsi.

Publicitate

Publicitate

Autor