5 inlocuitori sanatosi si gustosi pentru faina de grau

Daca obisnuiesti sa gatesti doar cu o astfel de faina, dar descoperi ca nu este disponibila acasa si in magazin, nu-ti face griji. Putem gasi  un inlocuitor temporar (si daca doriti, atunci unul permanent). Iata cateva alternative grozave la faina de grau.

Exista putin gluten in acesti inlocuitori, de care depind elasticitatea si fermitatea aluatului. Tineti cont de acest lucru atunci cand pregatiti mesele.

Faina de hrisca

Spre deosebire de faina de grau, faina de hrisca este un produs mai dietetic din care poti gati multe feluri de mancare: clatite, vafe, biscuiti, fursecuri si chiar paste de casa. Faina nu are un gust atat de pronuntat precum cerealele, dar, in ciuda acestui fapt, nu este pe placul  tuturor.

Faina de porumb

Faina de porumb, ca si hrisca, are un gust destul de neobisnuit, dar mai placut. Este folosit in mod obisnuit pentru a face supe, aluat (aluat pentru a acoperi carnea si pestele) si mamaliga. Din acest tip de faina se poate face si paine si prajituri, dar pentru aceasta trebuie amestecata cu faina de grau pentru elasticitatea si aerisitatea preparatului finit.

Publicitate

Faina de ovaz

Una dintre cele mai populare feluri de mancare facute cu fulgi de ovaz sunt clatitele. Sportivii le iubesc in special pentru ca contin multe fibre, ceea ce va permite sa va simtiti plini mai mult timp, ceea ce, la randul sau, ajuta la un control mai bun al continutului de calorii al dietei. Deci, daca intentionati sa slabiti cateva kilograme in plus pana vara, gatiti mai des mancaruri din fulgi de ovaz.

Faina de orez

Acest tip de faina are o textura foarte usoara si un gust usor, discret. Este grozav pentru a face cheesecake, fursecuri, clatite, briose si chiar galuste. Se recomanda pastrarea fainii de orez intr-un recipient ermetic, departe de alimentele care au o aroma puternica, altfel le va absorbi mirosul.

Amidon

Amidonul de cartofi sau de porumb este un inlocuitor al fainii, care este familiara multor gospodine. Cu el, puteti gati nu numai produse de patiserie, ci si sosuri, supe, bauturi groase, cum ar fi ciocolata calda, unele feluri principale si asa mai departe. Daca doriti sa inlocuiti faina de grau cu amidon, amintiti-va ca trebuie sa folositi jumatate din atata amidon decat faina.

Autor