Cum sa inlocuiesti zaharul rafinat cu sirop de artar in dieta ta?

Siropul de artar poate inlocui perfect zaharul rafinat in dieta ta. Fie pentru condimentarea mancarurilor tale, fie pentru a spori gustul retetelor tale, acesta va satisface asteptarile tale. Cu toate acestea, pentru a avea un rezultat satisfacator, trebuie sa respectati cateva reguli de baza si sa respectati dozajul.

Siropul de artar are aproape aceeasi cantitate de carbohidrati si aceeasi aroma ca si zaharul rafinat. Prin urmare, in majoritatea retetelor tale, poti inlocui zaharul cu o cantitate echivalenta de sirop de artar. Acestea includ marinate, sosuri .

Totusi, siropul de artar contine aproximativ 35% apa. Pentru aceasta, trebuie sa fii vigilent atunci cand vrei sa-l inlocuiesti cu zaharul intr-un preparat culinar. Intr-adevar, pentru a reusi in reteta ta, va fi necesar sa reduci cantitatea de apa sau lapte care o compune. Cu si exemplu , daca reteta ta trebuie sa contina 100 g lapte si 100 g zahar, ar trebui sa folosesti 100 g sirop de artar si 60 g lapte.

Diferite metode de inlocuire

Metoda de inlocuire a zaharului rafinat cu sirop de artar poate diferi in functie de reteta pe care doriti sa o pregatiti.

Pentru prepararea brioselor

Briosele au un continut scazut de zahar. Asadar, in reteta se poate pune sirop de artar 100%. Incercati sa amestecati cu celelalte ingrediente lichide.

Pentru prepararea prajiturii

Cand vine vorba de prajituri, inlocuirea 100% este inadmisibila. Intr-adevar, acest lucru poate duce la un exces al cantitatii de lichid din reteta.

Alegerea siropului de artar potrivit pentru o inlocuire optima

Pentru a inlocui mai bine zaharul rafinat cu sirop de artar, trebuie sa-l alegi bine. Pentru inceput, este esential sa va asigurati ca ambalajul poarta mentiunea „ sirop de artar ”. In realitate, exista anumite produse pe care scrie „arome de artar, ”

Dupa aceea, acordati o atentie deosebita listei de ingrediente. In sfarsit, nu uitati sa verificati daca este un produs organic. Intr-adevar, doar siropul organic de artar nu contine aditivi. In plus, are un impact mai mic asupra mediului si asupra solului.

Autor