De ce este esential sa pastrezi un cactus in dormitorul tau?

Cactusii sunt plante exotice care sunt usor de ingrijit. Pe langa aspectul lor decorativ, aceste suculente au si alte avantaje semnificative. Pentru a profita de beneficiile lor, este indicat sa pastrati un cactus in dormitor.

De ce sa tii un cactus in dormitor?

Cactusul are avantajul de a elibera oxigen noaptea si dioxid de carbon (CO2) in timpul zilei. O poti pastra apoi in dormitorul tau, pentru a-ti oxigena mai bine camera seara. De asemenea, este indicat sa-ti tii cactusul aproape de ecranul televizorului sau de computer, astfel incat sa absoarba si sa neutralizeze undele electromagnetice emise de aceste dispozitive. Pe langa purificarea aerului din interior, cactusii au si avantajul de a va decora spatiul interior. Mai mult, cactusul vine in mai multe soiuri. Unele se disting si prin inflorirea lor abundenta.

Cum sa intretinem un cactus?

Cactusii sunt usor de intretinut si nu necesita multa ingrijire. Cu toate acestea, pentru a le mentine sanatosi , este important sa ii plasati intr-un loc cu multa lumina. Daca observi ca lastarii noi sunt subtiri si palizi, inseamna ca plantei tale ii lipseste soarele. In ceea ce priveste udarea, cactusii nu au nevoie de udare regulata, ca si toate suculentele. Intr-adevar, cactusii nu nu suporta  apa stagnata. Lasati solul sa se usuce intre udari si puneti pietricele de argila pe fundul vasului pentru a favoriza drenajul si pentru a preveni stagnarea umiditatii. Cand udati cactusul, utilizati apa cu continut scazut de calcar la temperatura camerei si asigurati-va ca udati numai solul, fara a umezi cactusul. In timpul iernii, opriti orice udare, pentru ca cactusul inactiveaza.

Pe langa cactus, care sunt plantele care pot fi pastrate in dormitor?

Pentru dormitorul tau, alege plante cu proprietati depoluante, care purifica aerul ambiental si te ajuta sa adormi. Puteti alege, in acest scop, chlorophytum numita si planta paianjen. Aceasta planta este eficienta in absorbtia formaldehidei, benzenului sau chiar monoxidului de carbon. De asemenea, poti tine sansevieria in camera ta care elibereaza oxigen seara si iti permite astfel sa ai un somn linistit, sau chiar aloe vera care neutralizeaza undele electromagnetice si de asemenea elimina acarienii de praf din camera. Daca va plac plantele cu flori, puteti alege spathiphyllum, numit si floarea lunii, sau crinul pacii. Aceasta planta este ideala pentru eliminarea substantelor toxice si curatarea aerului din dormitor.

Publicitate

Pentru a avea grija de plantele pe care le tii in camera ta, este important sa lasi obloanele deschise in timpul zilei, pentru ca planta ta sa se bucure de o expunere la lumina. De asemenea, asigurati-va ca curatati solul in mod regulat pentru a preveni formarea mucegaiului care ar putea provoca atacuri la persoanele cu astm sau alergii. De asemenea, este indicat sa va curatati camera cu produse ecologice, pentru a evita eliberarea de substante toxice poluante in aer. De asemenea, amintiti-va sa va ventilati camera pentru a va oxigena plantele si pentru a imbunatati calitatea aerului ambiental.

Autor