Aceste plante elimina praful: sunt ideale in orice casa

Fie ca locuiti in oras sau la tara, plantele care purifica aerul sunt aliatii vostri. Si pe buna dreptate, te pot ajuta sa scapi de praf dar si sa respiri mai bine. Unele dintre ele iti vor imbunatati semnificativ respiratia.

Florile sunt importante pentru ecosistem, motiv pentru care suntem norocosi sa le avem. Au fost create in scopuri foarte specifice: pentru a ne ajuta sa ducem o viata mai buna, pentru a ne infrumuseta viata cu culorile lor si pentru a ne aduce nimic altceva decat beneficii pentru sanatate. Care este planta care iti permite sa scapi de praf?

Cum pot plantele sa elimine praful din aer?

Studiile si experimentele efectuate de NASA si Universitatea de Stat din Washington au ajuns la concluzia ca anumite plante au un efect pozitiv asupra imbunatatirii calitatii aerului din interior. Plantele scad nivelurile de dioxid de carbon in interior si reduc emisiile de formaldehida si dioxid de azot. De asemenea, au capacitatea de a prinde particulele de praf pe suprafetele frunzelor. Ele capteaza particulele de praf din aer mai eficient decat cele cu frunze netede.

Citeste si articolul :   5 plante care va curata si improspateaza casa

Iedera Diavolului

Exista mai multe plante benefice pentru un mediu in care praful este abundent, iar datorita proprietatilor lor, reusesc sa capteze particulele de praf si sa le elimine. Asadar, daca crezi ca esti alergic la acarieni, este important sa ai o astfel de planta in casa ta. Aceste specii sunt palmier de bambus, aglaonema, iedera diavolului si crinul pacii.

Publicitate

Publicitate

Planta Aglaonema

Cea mai mare parte a prafului intra in casa prin ferestre deschise si usa din fata. Daca lasi o fereastra deschisa mult timp, dupa o saptamana vei observa diferenta. Particulele intregi de praf iti vor invada casa. Prin urmare, exista mai multe plante care va pot ajuta sa rezolvati aceasta problema datorita proprietatilor lor.

Pentru a scapa de praf, asezati plante langa usile si ferestrele deschise. In plus, asezandu-le astfel, primesc lumina adecvata pentru cresterea lor. O mica recomandare pe care o puteti adopta este sa plasati plantele departe de dispozitive electronice precum laptop, tableta etc. Acest lucru va pastreaza dispozitivele in siguranta, fara riscul de a turna apa sau pamant pe aceste tipuri de dispozitive.

Citeste si articolul :   Cum sa ramai calm in situatii de conflict

Un alt truc al gradinarilor este sa plaseze deasupra solului un strat de 5 cm de pietris poros sau alt material. Acest lucru va preveni aparitia mucegaiului, care poate afecta cresterea corecta a plantelor si va fi daunatoare sanatatii dumneavoastra.

Indiferent ce tip de floare ai, acest tip de pietris va avea doar beneficii, la fel ca plantele din casa ta, care trebuie ingrijite. Astfel, casa si mediul de lucru sunt mentinute curate datorita plantelor din interior.

Plantele nu au nevoie de multa apa sau de o cantitate semnificativa de lumina.

Publicitate

Autor