Ce se intampla cand pui piper negru pe plantele tale?

Piperul negru este folosit in aproape toate bucatariile din lume. Este ingredientul principal responsabil de conferirea unui gust usor picant mancarurilor. Daca face minuni in bucatarie, acest condiment binecunoscut este eficient si pentru plantele tale.

Deci, ce se intampla cand pui piper negru pe plante?

Bunastarea plantelor este o preocupare zilnica daca aveti plante in interior sau exterior. Acesta este motivul pentru care se acorda o atentie deosebita intretinerii solului si frunzisului acestor plante. Ingredientele 100% naturale, cum ar fi piperul negru, sunt apoi folosite pentru a hrani si proteja in mod durabil plantele.

Piperul negru protejeaza plantele de insectele daunatoare

Apreciat pentru gustul picant, piperul negru poate spori gustul unor feluri de mancare preferate de multi oameni . Dar nu intalneste acelasi succes in randul daunatorilor. Mirosul sau puternic si gustul intepator il fac un repelent natural eficient. Pentru a beneficia de efectul sau repelent, pur si simplu stropeste solul plantatiilor tale cu piper sau amesteca-l direct cu rasadurile tale. Procedand astfel, plantele dumneavoastra vor fi protejate de posibile invazii de insecte.

Citeste si articolul :   Reteta de usturoi in saramura. Isi pastreaza proprietatile benefice si aroma

Alte sfaturi pentru a tine insectele departe de plante

Exista si alte solutii naturale pentru a combate eficient insectele care invadeaza plantele. Sunt simple si usor de preparat acasa. Aici sunt cateva exemple:

Chibrituri

Chibriturile sunt ideale pentru a respinge insectele care prospera sub pamant. Acest lucru se explica prin prezenta sulfului si a fosforului in varful colorat al chibriturilor. Pur si simplu plantati o cantitate mica, cu capul in jos, in solul plantei si lasati sa stea pana la o saptamana inainte de a repeta.

Pulverizati o solutie de ulei esential pe plante

Uleiurile esentiale sunt potrivite si pentru tratarea eventualelor infestari cu insecte. Cele mai eficiente sunt uleiul de eucalipt sau de lavanda. Actiunea lor permite nu numai sa le vaneze, ci si sa previna aparitia insectelor. Pentru a va pregati solutia, veti avea nevoie de:

20 de picaturi de ulei esential la alegere

Cateva picaturi de lichid de spalat vase sau un strop de sapun negru

Citeste si articolul :   5 ingrasaminte naturale pentru fertilizarea plantelor

1 lingurita de argila verde

1 litru de apa

Dupa ce amestecati primele trei ingrediente, adaugati totul in argila inainte de a pulveriza solutia pe planta. Argila imbunatateste aderenta solutiei la frunzele plantei. Acest truc trebuie repetat o data sau de doua ori pe saptamana.

Utilizati sapun lichid de Castilia pentru a ucide insectele de pe plante

Sapunul de Castilia nu este util doar pentru fabricarea produselor de curatare de casa, dar este si eficient in a scapa de daunatorii care invadeaza plantele. Actiunea sa distruge grasimea care acopera corpul insectelor si le permite sa supravietuiasca. Pentru a va pregati sapunul natural de castilia, veti avea nevoie de:

2 litri de apa

1 lingura sapun de castila

2 lingurite de bicarbonat de sodiu

2 linguri ulei vegetal

Amesteca toate ingredientele inainte de a le pulveriza direct pe planta.

Utilizati zat de cafea pentru a tine insectele departe de plante

Pe langa faptul ca este un ingrasamant excelent pentru plante, zatul de cafea ajuta la respingerea insectelor daunatoare plantelor, si anume afidele, furnicile si melcii. Pentru a profita de actiunea sa respingatoare, reciclati zatul de cafea uzat. Odata uscat, imprastiati produsul la baza plantelor infestate.

Citeste si articolul :   Uite de ce ar trebui sa puneti piper negru in masina de spalat

Piperul negru nu este doar un simplu condiment de gatit. Este un repelent natural care te-ar putea ajuta sa-ti protejezi  gradina de eventuale invazii. Alte insecticide naturale sunt preferate pentru a lupta impotriva acestor insecte enervante.

Autor