Uite de ce ar trebui sa puneti piper negru in masina de spalat

Cand vine vorba de menaj, treburi casnice precum spalatul, exista cateva lucruri pe care nu le putem suporta atunci cand acestea nu decurg cum trebuie. Ai spalat mult si apoi ai observat ca unele haine sunt decolorate? Din moment ce nu doriti sa cumparati haine noi tot timpul, trebuie sa gasiti o solutie permanenta in aceast caz. Stiati ca piperul negru va poate salva de multa frustrare – cea pe care o capatam atunci cand hainele se decoloreaza de la prea mult spalat? Acest truc casnic va poate chiar ajuta sa economisiti considerabil.

Reziduuri de detergent pe haine

Desigur, detergentul este folosit pentru fiecare spalare. Stiati insa ca si acest detergent pentru rufe poate lasa o multime de urme? La fel cum noul blat negru care arata gri inchis dupa o spalare sau utilizare isi va schimba culoarea si totul de la detergentul pe care il folositi. Vina este atribuita reziduurilor de detergent care se lipesc de imbracaminte!

Citeste si articolul :   Cele mai iubitoare 5 semne zodiacale

Piper negru in masina de spalat

Publicitate

Publicitate

Pentru a va impiedica detergentul sa va strice toate hainele frumoase, nu aveti nevoie decat de piper negru – o lingurita, mai precis. Apoi il amestecati cu detergentul dvs. normal pentru a preveni decolorarea. Cu toate acestea, este de asemenea important ca temperatura programului de spalare sa nu fie prea ridicata. Cel mai indicat este sa va sortati temeinic hainele si sa le spalati conform indicatiilor de pe eticheta lor.

Asa functioneaza

Probabil va intrebati cum piperul negru poate preveni decolorarea. Ei bine, structura piperului negru impiedica lipirea reziduurilor de detergent pe haine. In plus, piperul negru impiedica transportarea culorilor hainelor.

Masina de spalat vase si masina de spalat

In afara de piperul negru, este de asemenea inteligent sa arunci din cand in cand o pastila pentru masina de spalat vase in masina de spalat. Expertii recomanda rularea masinii de spalat cu o pastila de spalat vase sau doua o data pe luna pentru a preveni infundarea masinii de spalat. Setati masina de spalat la 90 de grade si lasati-o sa functioneze pentru o vreme – aceasta ii va prelungi durata de viata!

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.