10 trucuri practice de la bunica care functioneaza in acelasi mod si astazi

Probabil ca stii aceste trucuri practice pentru gospodarie de la bunica ta si acestea sunt practicabile si astazi! Este posibil ca unele sfaturi sa nu va fie familiare, dar va pot salva o multime de treburile casnice.

Nu aveti nevoie de agenti de curatare scumpi, ci doar sfaturile bunicii pentru a face treaba.

10.Indepartati ventilatoarele cu fete de perna

Evacuarea ventilatoarelor (tip lustra) nu este o problema usoara, mai ales atunci cand sunt montate pe tavan. Este aproape imposibil sa ajungeti la palele ventilatorului pentru a le indeparta. Din fericire, bunica are un truc pentru asta: este o perna! Puneti complet peste aripa si trageti-l cu grija inapoi. Praful de pe aripa este indepartat si nu se raspandeste in toata casa la urmatoarea pornire.

Publicitate

9.Uleiul ajuta impotriva lucrurilor lipicioase

Etichetele sunt peste tot: pe vase, tacamuri, vesela sau chiar sub pantofi. Potrivit bunicii, orice lucru care se lipeste este indepartat cu ulei. Puneti cateva picaturi de ulei de masline pe o carpa si frecati cu ea suprafata lipicioasa. Vei vedea ca la scurt timp totul va disparea si va fi ca nou.

Citeste si articolul :   Sfaturi pentru a gestiona anxietatea si stresul

8.Indepartati alimentele arse cu sapun

Nu va faceti griji, oala nu va fi distrusa daca toata murdaria este arsa pe fund. Umpleti doar cu apa fierbinte si puenti cateva picaturi de detergent lichid de spalat vasele. Aduceti-l la foc mic, apoi folositi o spatula pentru a razuie usor stratul ars.

7.Omoara buruienile cu apa fierbinte

Buruienile sunt inamicul numarul unu in gradina. Plantele enervante cresc necontrolate intre placile de gradina si ocupa intreaga gradina. Cel mai simplu mod de a lupta impotriva buruienilor este si ramane sfatul bunicii: apa fierbinte. Sfat profesional: adaugati o lingura de sare in apa pentru a face sa functioneze si mai bine.

Publicitate

6.Se agita ouale tari

De unde stii exact cand este gata un ou fiert? Potrivit bunicii, trebuie sa scuturi oul. Acesta este cel mai bun mod de a verifica daca galbenusul este complet gatit. Da oului un shake bun si cand se simte ca o piatra, stii ca s-a terminat!

Citeste si articolul :   Coronavirus Romania, 11 mai 2020. Anuntul facut de autoritati chiar acum

5.Curatati tacamurile de argint cu pasta de dinti

Oaspetii sunt deja pe drum si observati ca tacamurile dvs. de argint trebuie lustruite? Nu va panicati, ar spune bunica! Folositi pasta de dinti pentru a aduce rapid tacamurile la stralucire. Frecati pasta de dinti cu o carpa, apoi clatiti si uscati tacamurile. Deci, nimic nu sta in calea mesei cu invitatii tai.

4.Lamaia indeparteaza petele de pe haine

Se amesteca zeama de lamaie cu sare si se aplica pe pata. Amestecul trebuie lasat sa actionize cca 30 de minute. Apoi puteti clati hainele cu otet si apa calda si dupa spalati-le in masina de spalat ca de obicei. Nicio pata nu va supravietui acestei metode de curatare folosite de bunica!

3.Curatati bijuteriile cu apa minerala

Apa minerala va conferi bijuteriilor de aur o stralucire noua daca o amestecati cu detergent si o lasati sa se inmoaie timp de cinci minute. Aceasta combinatie elimina murdaria si face totul sa straluceasca din nou.

Citeste si articolul :   Mangan: importanta pentru organism si alimentele care il furnizeaza

2.Lustruiti cuprul cu ketchup

La fel cum tacamurile de argint sunt curatate cu pasta de dinti, puteti lustrui cuprul cu ajutorul ketchup-ului. Puneti o picatura de ketchup pe o carpa, presarati sare peste ea si frecati vasele din cupru cu ea. Culoarea rosu-maro a cuprului va straluci puternic si va face ca produsele din cupru sa arate ca noi!

1.Puneti flori in apa fierbinte

Puteti readuce la viata florile moarte punandu-le in apa fierbinte. Lasati-le sa stea acolo pana cand apa se raceste din nou. Dupa taiati capatul tulpinii usor in diagonal si puneti-le in apa rece asa cum ati face in mod normal.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.